Bingöl-Erzurum Karayolu Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde dün sabah polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen 8 polisten biri olan Trabzonlu polis memuru Ümit Yıldırım'ın cenazesi askeri uçakla Trabzon Havalimanı’na getirildi.

Cenaze uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulansa konulması sırasında ortaya çıkan ve omzunda Türk bayrağı bulunan N.Y'nin sloganları şehit yakınlarının tepkisini çekerken, şehit yakınları kadına saldırdı.  "Bu kadar şehit oldu. Bu teröre ne zaman dur denecek. Bizi nasıl yönetiyorsunuz. Bırakın bu işleri, bırakın vekilliği" diyerek bağırmaya başlayan N.Y'ye şehit polis memurunun yakınları “Ne şov yapıyorsun” diyerek tepki gösterdi. N.Y. tepki göstererek üzerine yürüyen şehit yakınları kadını tanımadıkları ve böyle bir akrabaları olmadığını belirterek kadının provakatör olduğunu iddia ettiler. Polis ekipleri güçlükle kadını şehit yakınlarının elinden alarak havalimanındaki bir odaya götürdüler. Öte yandan bize ulaşan N.Y.'nin yakınları, yaşanan olayın yanlış anlaşıldığını, provakasyon olmadığını sadece N.Y'nin son zamanlarda çok sayıda verilen şehitlere üzüntüsünü dile getirmek istediğini belirttiler.



N.Y'nin daha önce 31 Mayıs 2011'de Trabzon Belediyesi önünde gerçekleşen Ak Parti mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da protesto ettiği öğrenildi.

Şehidin cenazesi törenin ardından Araklı Merkez Camii'ne getirildi. Burada saat 14.00'da doğru binlerce vatandaşın katılımıyla cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılan bakan Erdoğan Bayraktar göz yaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının ardından şehit Yıldırım naaşı toprağa verileceği Türkeli köyüne getirildi. Trabzon Valisi Recep Kızılıcık'ın da cenaze aracına binmesi dikkat çekti. Cenaze töreninin ardından cenazeye katılan vatandaşlar kortej eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte teröre lanet sloganları atıldı.





Cenaze töreni öncesi yaşanan gelişmeleri okumak için 2.sayfaya geçiniz...

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, 8 polis şehit oldu ve 9 polis yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı.

TRABZONLU ŞEHİT ÜMİT YILDIRIM

Karlıova İlçesi’ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl’e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8’i şehit oldu, 9’u yaralandı. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Bingöl’deki hastanelere kaldırılan yaralı polisler için acil kan anonsları yapıldı. Başta polisler olmak üzere çok sayıda kişi kan vermek için hastanelere koştu.



Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı

HAKKARİ'DE 123 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AĞRI'DA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

HAKKARİ'DE HAİN TUZAK... 4 ŞEHİT 7 YARALI

Bingöl Karlıova'da şehit olan çevik kuvvet bölge müdürlüğünde görevli polisler, dün ilçedeki KCK davasına takviye ekip olarak gitmişlerdi. Dönüş yolunda ise hain saldırıda şehit oldu.

Karlıova İlçesi’ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl’e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15’te Karlıova’ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK’lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

İŞTE ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ:
Bingöl'de meydana gelen patlamada şehit olan polislerin isimleri belirlendi. Bingöl'de polis aracı geçtiği sırada yola döşenen mayının patlaması sonucu Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kıcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şehmuz Karakut isimli polislerin şehit olduğu öğrenildi.

Patlamada bazı yaralıların isimleri ise Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhamet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı ve küçük bir kız çocuğu olan Nur Zelal İslamoğlu olarak açıklandı.

ŞEHİT POLİSLERDEN 1'İ TRABZONLU
Bingöl-Erzurum karayolunda teröristlerce düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan polislerden Ümit Yıldırım'ın Trabzon'daki yakınlarının evine Türk bayrağı asıldı.

Karlıova ilçesinde görevden dönen Bingöl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekibini taşıyan minibüsün geçişi sırasında, Bingöl-Erzurum karayolunun Hacılar köyü mevkisinde, terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan polis memuru Ümit Yıldırım'ın Trabzon'un Araklı ilçesinde oturan yakınlarının evinde yas var.

Baba evi ilçenin Türkeli köyünde olan Yıldırım'ın, ilçe merkezindeki Merkez Mahallesi'nde oturan teyzesi Emine Bacıoğlu'nun evine Türk bayrağı asıldı.

İki yıllık polis memuru olan Yıldırım'ın şehit olduğu haberini, birlikte yaşadığı Bacıoğlu'nun evinde duyan anne Zinnet Yıldırım ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Türkeli Köyü Muhtarı Hasan Taşkın da olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, küçük yaşta babasını kaybeden Yıldırım'ın annesi tarafından büyütüldüğünü söyledi.

Bekar olan şehit Yıldırım'ın, 2 kız kardeşinin bulunduğu, erkek kardeşi Yakup Yıldırım'ın ise bir süre önce Samsun'daki trafik kazasında öldüğü öğrenildi.