Polis ekibi, hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen 34 TD 0934 plakalı araç ile kaçan hırsızlık zanlısı K.K. ve G.D. arasında Uşak sokaklarında kovalamaca başladı. Polis ekibi kaçan aracı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1'inci Çam Sokak üzerinde yakaladı.

İddialara göre hırsızlık zanlısı K.K., polis tarafından aracın yakalanması üzerine kullandığı aracı bırakıp koşarak kaçmaya başladı.Polis ekibinde bulunan polislerden 1 tanesi araç içerinde bulunan zanlı G.D ile ilgilenirken, komiser H.G. kaçan zanlı K.K:'nin arkasından kovalamaya başladı. Yakalanacağını anlayan zanlı ile komiser H.G arasında arbede başladı. K.K. yaşanan arbede sırasında komiser H.G'nin silahını ve telsizini almaya çalıştı. Hırsızlık zanlısı K.K., komiser H.G.'nin silahının ateş alması sonucu başından ağır yaralı olarak Uşak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaşanan arbede sırasında kafasında ve vücudunun değişik yerlerine aldığı darbeler ile yaralanan Komiser H.G. hastane önünde yaşanabilecek olumsuzluklara nedeni ile Uşak'ta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Başından silah ile yaralanan K.K.'nin yakınları sinir krizi geçirerek polise saldırdı.

Hırsızlık zanlılarının yakınları polise saldırdı

Yaralıların kaldırıldığı hastane önüne gelen zanlıların yakınları ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Uşak Devlet Hastanesi önüne toplanan yaklaşık 100 kişilik grup polise zor anlar yaşattı. Hastane içerisine girmek isteyen kalabalığa engel olmak isteyen emniyet güçleri çevik kuvvet polisi ile barikat oluşturdu. Hastane içerisine girmek isteyen ve taşkınlık yaparak polise yüklenen kalabalığı polis biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Grup, biber gazı sıkılması üzerine hastane bahçesinde bulunan sandalye, masa, çit ve eline ne geçerse polise attı.

Hayati tehlikesi bulunan ve polis silahından çıktığı iddia edilen mermi ile yaralanan zanlı K.K. Uşak Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrasında İzmir'e sevk edildi. Yaralı komiserin ise yüzünde, elinde yara ve kırıklar olduğu öğrenildi.

Polis, olay yerinde ve her iki hastanede olumsuzluklar yaşanma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.