Başhekim Hülya Şahan, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mahmut Karaçay ve başhemşire Ayşe Kılıç'ın yönetimindeki tatbikatta, hasta yakını rolündeki kişi, pediatri bölümünde yatan çocuğunu görmek istedi. Engelle karşılaşan hasta yakını saldırgan tavır takınınca, ''Beyaz Kod'' alarmı verildi. Bir anda karışan koridorda güvenlik görevlileri, doktorlar ve hastane çalışanları, hasta yakını rolündeki kişiyi sakinleştirmeye çalıştı. Hasta yakınının ısrarcı olması üzerine, 155 Polis İmdat hattı arandı. Hastaneye gelen tatbikattan habersiz polisler, hasta yakınını sakinleştiremeyince, polis merkezine götürmek istedi.

Bu kişi, hastaneden çıkartıldığı sırada, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, polislere olayın tatbikat olduğunu söyledi.

Başhekim Şahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ocak ayında kurdukları Beyaz Kod biriminde periyodik tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Tatbikattan hastane çalışanlarının da haberinin olmadığını dile getiren Şahan, tatbikata Emniyet Müdürü Alaağaçlı'nın da destek verdiğini ve polislerin davranışlarını ölçtüğünü söyledi.

Alaağaçlı da, hastanede meydana gelebilecek olaylarla ilgili özel güvenlik görevlisi, hastane idaresi ve emniyet görevlilerinin davranışları yerinde incelemek amacıyla tatbikatın yapıldığını belirterek, ''Özel güvenlik personeli üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. Ekibimiz kısa sürede hastaneye intikal ederek güvenlik görevlilerinden olayı devraldı ve yasal gereği için işlemlere başladı. Gayet güzel bir çalışma oldu. Bizim için de bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz inşallah. Olursa da gerek hastane personeli gerekse emniyet personeli gereğini yapabilecek donanıma sahip'' diye konuştu.