Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde bölücü terör örgütü PKK yanlıları korsan gösteri düzenledi. Yasadışı sloganlar atan göstericileri polis uyardı. Çoğu çocuk yaklaşık 30 kadar gösterici bölgede önlem alan polis memurlarına molotofkokteyli ve taş atmaya başladı.

Polisin panzerle müdahale etmesi üzerine gösterici çocuklardan G.D.(14) elindeki molotofkokteyli kendine yaklaşan polis grubunun üzerine atmak istedi. Ancak, molotofkokteyli çocuk göstericinin elinden yere düşüp patladı. Patlamayla birlikte G.D.’nin bel ve göğüs kısmı bir anda alev topuna döndü.

Polis memurları, çocuk göstericiyi tamamen yanmaktan kurtarıp hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilen ve vücudunda yanık izleri olan G.D. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde götürüldü.

G.D.’nin daha önce de korsan gösterilerde yakalandığı ancak, savcılık ve mahkemece serbest bırakıldığı hakkında ‘Terör örgütü adına gösteriye katılmak, patlayıcı madde atmak’ suçlarından dava açıldığı iddia edildi.