Bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri Yeşilyurt Mahallesi'nde bir apartman dairesini izlemeye aldı. Takip sonucunda polis dairenin K.K. (46) engelli bir kadına ait olduğunu burada fuhuş yaptırdığını, M.Ş. (22) isimli kadının ise bu eve kadın getirerek fuhuşa aracılık yaptığını belirledi.

Polis takip sonucunda eve kadın getirildiği günde baskın yaptı. Yapılan baskında evde 5 kız ile fuhuş yapmak üzere gelen bir şahıs tespit edildi. Şahıslar emniyete getirilerek sorguya alındı. Yakalanan şahıs eve 100 TL karşılığında fuhuş yapmaya geldiğini itiraf etti. Fuhuş yapan kadınlar ve şahıs ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

K.K. ve M.Ş. ise emniyette gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki ifadelerinde birbirini suçladı. K.K., M.Ş.'nin erkek arkadaşını getireceğini söyleyerek kendisinden yardım istediğini fuhuştan haberi olmadığını söyledi. M.Ş. ise fuhuşu K.K.'nın yaptırdığını kendisinin o eve kalmaya gittiğini kaydetti. Polis şahısları sorgusunun ardından "Fuhuşa yer temin etmek ve aracılık yapmak" suçundan adliyeye sevk etti.

Şüpheliler adliyeye sevk olurken basın mensuplarını karşılarında görünce önce gitmek istemedi. Daha sonra M.Ş. kadın polisin elinden ayrılarak bir erkek polise sarıldı. M.Ş. bir süre böyle bekledikten sonra polis aracına kadar ağlayarak, "Ne olur beni bırakma, yüzüm görünmesin" diye yalvardı. Diğer kadın ise yüzünü kapatarak gözyaşları içinde polis aracına bindi.