Bölgede tek güç ve otorite olmak isteyen PYD, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye bağlı Peşmerge askerlerinin sözde Batı Kürdistan'a olası girişini engellemek için PKK'dan doçka, roketatar ve uçaksavar gibi ağır silahların yanı eleman desteği de aldığı ifade edildi.

Alınan silahların Kandil ve Kuzey Irak üzerinden getirilerek, Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin yönetimine el koyduğu kentlerde eğitilen Suriyeli Kürtlere dağıtıldığı öğrenildi. Başta Kobani olmak üzere Afrin, Derika, Hamko ve Kamışlıda 3 binin üzerinde PKK'lı teröristin, Peşmerge güçlerinin girişine karşı konuşlandığı kaydedildi. Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan kentlerde daha önce irili ufaklı kamplar kuran PYD, bu yüzden Kürdistan Halk Tugayları Ordusu'nu alel acele kurduğu iddia ediliyor.

Sözde Batı Kürdistan'da PYD'nin askeri kanadı olan YPG'den başka askeri oluşumları tanımadıklarını ve tanımayacaklarını daha önce açıklayan YPG, "Özellikle son dönemlerde, halkımız kendi bölgesini yönetmeye başladığından bu yana saldırılara maruz kalmaktadır. Bu tugayların kuruluşu, komploların önüne geçecek, Kürdistan'ın kazanımlarını ele geçirmek isteyen güçlerin planlarını boşa çıkaracaktır. YPG herhangi bir dış müdahaleye kesinlikle direnecektir. Halk savunma birliklerinin kuruluşu demokratik özerkliğin temel esaslarından biridir." açıklamasını yapmıştı.

TÜRKİYE SINIRINA YOĞUN TANK SEVKIYATI YAPILDI

Öte yandan iç savaşın yaşandığı Suriye'de, çatışmaların Türkiye sınırına dayanmasının ardından bölgedeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Türkiye sınırının diğer yanında bulunan Suriye kentlerinin PYD'nin eline geçmesinden sonra sınıra yoğun tank, füze bataryası ve uçaksavar takviyesi yapıldı. Suriye sınırının sıfır noktasındaki Mürşitpınar'da konuşlanan tank ve füze bataryalarının namlularının Suriye'ye doğru çevrili olduğu görüldü. Ayrıca sınır birliklerine asker takviyesi yapıldı.