Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Çapa Yayınevi’nin açılış törenine katıldı. Açılışın ardından yayınevini gezen Görmez, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu yıl Ramazan ayı için “Ramazan geldi selam ile” temasını seçtiklerini belirten Görmez, “Özellikle bunu çok önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü insan ilişkilerinde bireyselleşmenin öne çıktığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. İnsanların birbirinden bir küçük selamı sabahı esirgediği zamanda yaşıyoruz. Selam vermeyi külfet saydığımız zamanlar oluyor. Ramazan’ın bu manevi atmosferinde biraz bu bencilliklerimizden kurtularak birbirimizi düşündüğümüzü ifade etmek için, sevgi ve barışın ilk dokunuşu olarak selamı yaygınlaştırmanın üzerinde duracağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.

“Bu sene hepimizin dikkat edeceği en önemli husus Ramazan’ın değiştirmeye kalkışmamak, Ramazan’ın maneviyatını değiştirmeye kalkışmamak, Ramazan’ın ruhaniyetine ve maneviyatına teslim olmak ve Ramazan’la değişmek diyoruz” diyen Prof. Dr. Görmez, şunları söyledi;

“Benim özellikle altını çizmek istediğim husus, elbette Ramazan’da bir coşku olacaktır ama bu coşku ibadetin coşkusu olacaktır. Bu coşkuyu asla bir eğlenceye, bir reklama, tanıtıma ve gösteriye dönüştürmemektir. Orucun ve Ramazan’ın her mümine kazandırmak istediği en önemli hasret tevazudur. Bu tevazudan ayrılmamak, Ramazan’ı, iftar sofralarını bir şatafata dönüştürmemek, bir israfa dönüştürmemek hepimizin en önemli vazifesi olacaktır.”