Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne balı KOM Şubesi'ne bağlı ekipler, 2 günde düzenledikleri operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu. İlk olarak 3 Temmuz günü İran üzerinden yurda kaçak yollarla soktukları eroinin Kocaeli üzerinden Avrupa'ya gönderileceği istihbaratını alan ekipler, Iğdır ve Rize plakalı 2 aracı Düzce'den itibaren takibe aldı. Iğdır plakalı öncü aracı Gültepe rampasındaki uygulama noktasında durdurmayan ekipler, arkasından gelen ve içinde uyuşturucu bulunan aracı durdurdu. Araç içinde narkotik köpekleri Kont ve Körfez tarafından yapılan aramada araç yan kapıları ve stepne altına zulalanmış yarımşar kilogramlık paketler içinde 63 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Araç sürücü Halil H. (48) ve Hereke'deki uygulama noktasında durdurulan öncü aracın sürücüsü Ömer B. (38) gözaltına alındı.
4 Temmuz'da Van'dan uyuşturucu getirileceği istihbaratını alan ekipler, geçiş noktalarında 27 plakalı otomobili bekleme başladı. Aracın Kocaeli'nden geçtikten sonra da herhangi bir yere uğrayabileceğini düşünen ekipler, İstanbul'a kadar takibi sürdürdü. Sürücünün Bağcılar'da gittiği adrese düzenlenen operasyonda herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadı. Ancak araç içinde narkotik köpekleri ve ekipler tarafından yapılan aramada, tabana zulalanmış 61 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Araç sürücüsü Niyazi A. (42) da gözaltına alındı.
2 olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kocaeli polisinin temmuz ayının ilk 10 gününde gerçekleştirdikleri operasyonlarla Avrupa'ya götürülmeye hazırlanan 214 kilogram eroinin ele geçirdiği öğrenildi.