Zamanında Rumlara ev sahipliği yaptığından dolayı her köşe başında onların esintilerini bulabilirsiniz. Özellikle Rum mahallesine girdiğinizde sizi taş bir yol, şirin evler ve renkli çiçekler karşılıyor. Bu eşsiz bölgede rahatlıkla konaklayabileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor.

Bozcaada Otelleri bölgede konakladığınız süre boyunca tüm ihtiyaçlarınızı rahatlıkla gidermenizi sağlıyor. Otantik bir tatil istiyorsanız Rum mahallesinde bulunan butik otellerde konaklayabilirsiniz. Bozcaada’ya geldiğinizde Madam’ın Kahvesi’ne uğramadan dönerseniz üzülebilirsiniz. Taze çekilmiş kahvenizi yudumlarken dostlarınızla neşeli sohbetler edebilirsiniz. Bunun yanı sıra Çanakkale’nin eşsiz lezzetlerini deneyebilirsiniz. Deniz- kum- güneş üçlüsünün keyfini çıkarmak istiyorsanız Ayazma Plajı, Beylik Koyu, Sulubahçe Koyu gibi birbirinden güzel bölgelerde Marmara Bölgesi’nin serin sularında dilediğiniz gibi yüzebilirsiniz.

Bozcaada’nın taş sokaklarında gezerek adayı turlayabilirsiniz. İhtişamlı Bozcaada Kalesi’ni ziyaret edebilir, Rum Ortodoks Manastırı’na ve Meryem Ana Kilisesi’ne uğrayabilirsiniz. Bölgedeki sanat galerilerinde ve müzelerinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Polente Feneri’nde gün batımını izleyerek Bozcaada turunuza romantik anları dahil edebilirsiniz. Haziran ayında yolunuz Bozcaada’ya düşerse Şarap Tadım Günleri’ne katılabilirsiniz. Bu etkinlikte şarapla ilgili bilgilere ulaşabileceğiniz gibi enfes şarapları tadabilirsiniz. Bunların yanı sıra bölgede yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Bozcaada’dan ayrılırken tekrar gelmek için can atacaksınız. 

Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com’dan daha geniş bilgilere sahip olabilirsiniz.