Yapılan bir ihbarları değerlendiren Van Valisi Münir Karaloğlu'nun, Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği talimat doğrultusunda harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte uzun süren teknik takip çalışma başlattı. Bu çalışmalar sonunda bugün sabaha karşı 10 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 10 kişi, ‘Rüşvet almak, evrakta sahtecilik yapmak ve görevi kötüye kullanmak’’ iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilerek sorguları yapılan üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, diğer bir ekip ise İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binası ve bahçesinde bulunan 'Hak sahipliği' konteynır bürolarında arama yaptı.

Polisin AFAD'taki araması devam ederken, operasyondan habersiz bazı vatandaşlar işlem yapmak için konteynır bürolarına geldi. İşlem yapılamadığını öğrenen vatandaşlar, evlerine dönmek zorunda kalırken, aramaların devam ettiği belirtildi.,

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, rüşvet ve evrakta sahtecilik iddiaları sebebi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binası ve bahçesinde bulunan 'Hak sahipliği' konteynır büroları ile bazı çalışanların evlerine düzenlediği operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, valilik makamına yapılan ihbarda, bir takım şahısların organize bir şekilde hareket ederek, rüşvet almak suretiyle bilgisayar sistemi üzerinden, binaların AFAD tarafından yapılan hasar durumlarını değiştirdikleri şeklinde bilgiler ulaştığı belirtildi. İhbar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube’ye verilen talimat üzerine, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izni ile soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada “Rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri iddiası ile 7’si İş-Kur elemanı 3’ü dışarıdan olmak üzere toplam 10 kişi bugün itibariyle polis tarafından gözaltına alınmıştır.

Şuana kadar yapılan incelemeler sonucunda, 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı, ancak bilgisayar kayıtlarına esas olan, yazılı ve ıslak imzalı arşiv kayıtlarında tahribat olmadığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir” denildi.