Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Üçüncü yargı paketiyle yapılan değişiklikler milletvekillerinin tahliyesine yetmez. Anayasanın 83. maddesinde bir değişiklik yapılması gerekir” dedi
Üçüncü yargı paketinin yürürlüğe girmesinin ardından sürmekte olan Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarından tutuklu milletvekilleri tahliye talebinde bulundular. Hukukçular ise terör ve çete davaları kapsamında tutuklu bulunan milletvekillerinin tahliyelerinin gerçekleşmesi için anayasanın 83. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini vurguladılar.
KANADOĞLU: “ANAYASANIN 83. MADDESİNDE BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMALIDIR”
Tutuklu milletvekillerin adaylık süreci sırasında yaptığı açıklamada, “Anayasanın 14 ve 83'üncü maddeleri, Ergenekon gibi bir davadan herhangi bir şekilde yargılananların milletvekili seçilse dahi dokunulmazlık kazanamayacağını açıkça ortaya koyuyor. Aday olmalarında bir engel yok ama dokunulmazlık kazanamazlar. Tutuklu olanlar ‘Dokunulmazlık kazandı' gerekçesiyle tahliye de edilemez, milletvekili olduğu için tahliyesi söz konusu olamaz; böyle bir gerekçe kullanılamaz.