Olay, saat 23.00 sıralarında Fatih Kumkapı sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Ahmet Korkmaz ve sevgilisi Tuğba Demirağaç sahilde park halindeki otomobilde oturuyorlardı.

Sık sık sahile geldikleri öğrenilen ikilinin içinde bulunduğu araç henüz bilinmeyen bir sebeple hareket etmeye başladı. Yaklaşık 5 metre kayan araç denize düştü. Korkmaz ve Demirağaç kendi aracın pencerelerinden çıkmayı başarırlarken, sahil kenarında bulunan bazı vatandaşlar denize atlayarak iki sevgiliyi denizden çıkarttı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri ambulans içerisinde yapılan yaralılar, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Samatya Polikliniği Acil Servisi'ne kaldırıldı.

"SÜREKLİ SAHİLDE ÇAY İÇMEYE GELİYORLARDI."

Sahil kenarında park eden araçlara çay, kahve servisi yapan Gökhan Saydam isimli garson ise, denize düşen otomobildeki Ahmet Korkmaz ve Tuğba Demirağaç’ın sık sık geldiğini belirterek, “Denize düşen araçtaki kişiler sürekli sahilde çay içmeye geliyorlardı. Bugün ise hiç çay içmediler. Araç büyük bir gürültü ile denize düştü. Otomobilin camından kendi imkanlarıyla çıktıktan sonra çırpınmaya başladılar. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar denize atlayarak çırpınan iki sevgiliyi denizden çıkarttı. Alkol alıp almadıklarını ise bilmiyorum" dedi. Öte yandan, iki sevgilinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OTOMOBİL SABAH ÇIKARTILACAK

Denize düşen aracın yerinin belirlenmesi için, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Deniz Polisleri su yüzeyinden genel bir arama çalışması yaptı. Otomobilin sudan çıkartılma işlemlerinin sabah saatlerinde yapılacağı belirtildi.