İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye-Tacikistan Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Şahin, "Terör örgütünün elinde 2 binin üzerinde çocuk bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"PKK'nın, zayiat verdiği gerçek. Bu, görüşmelerine, iç yazışmalarına yansıyan bir konu. PKK'nın bu yıl içinde eylem sayısında artış oldu. Örgüt bu yılı 'final yılı' olarak belirledi. Ama bu boşa çıkarıldı. Kayba uğrayan örgüt, çocuk yaştaki kişileri kaçırarak illegal eylemlere eleman sağlama gayreti içinde. Sayının 2 bin olduğuna dair kesin bir şey söylememiz mümkün değil ama 1000'in üzerinde çocuk yaşta, oyun çağında, özellikle Güneydoğu'dan götürülmüş çocukların olduğunu bilmekteyiz."

'AİLELERE BASKI YAPIYOR'

PKK'nın, Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda barınma gayreti içerisinde olan ailelere "1'er çocuklarını vermesi'' yönünde baskı yaptığı ve terör uyguladığı istihbaratının da alındığını belirten Şahin, "Bu, terör örgütünün ne kadar acımasız, hain olduğunu açıkça göstermekte. Örgütten sadece kaçarak kurtulma söz konusudur" dedi. BakanŞahin, BDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili de şunları söyledi: "Bir anlamda fiili olarak tarafız. Dolayısıyla bu konuda görüş belirtmeme gerek yok. Meclis çatısı altında yürütülen müzakereler var. Herkes aynı görüşü benimsemeyecektir. Bu, Türkiye'nin demokratik yapısının ifadesidir. TBMM'nin vereceği karar, herkesin iradesinin üzerindedir." Bakan Şahin, Suriyelilere 1 yıl ikamet izni vereceğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine "Bu, uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirilen bir uygulamadır" ifadesini kullandı.