Olay İlkadım İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre 4 gün önce adı açıklanmayan bir hayat kadını 100 TL karşılığında anlaşıp cinsel ilişkiye girdiği bir kişinin ücretini sahte parayla ödediğini söyleyip, sahte parayla birlikte polise şikayette bulundu. Bu olaydan iki gün sonra da bir lokanta sahibi çiğ köfte alan kişinin sahte 100 TL ile ödeme yaptığını ileri sürüp, aracın plakasıyla birlikte polise şikayet etti.
Olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü sürdüren polis verilen otomobil plakasından yola çıkarak 17 yaşındaki B.K.’yi Bafra İlçesi’nde yakaladı. Yapılan üst aramasında 100 liralık 17 sahte banknot çıktı. Gözaltına alınan zanlının ifadesinin ardından polis Salih Z. (29), Şahin Ç., (38) ve Volkan Y.’yi de İlkadım ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların alınan ifadesinde sahte parayı Volkan Y.’nin İstanbul’dan sağladığını ve diğer zanlılara vererek piyasaya sürdükleri tesbit edildi. Zanlıların iki yerden daha sahte 100 TL ile alışveriş yaptıkları öğrenildi.
Zanlıların yakalanmasının ardından şikayetçi kadın çağırılarak teşhis yaptırıldı. Yapılan teşhiste cinsel ilişkiye girdikten sonra ücretini sahte parayla ödeyen kişinin Volkan Y. olduğu tesbit edildi. B.K. yaşının küçük oluşu nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken diğer üç kişinin iseEmniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin devam ettiği belirtildi.