Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde çoban Muhittin Karakoyun, çöpte bulduğu çok sayıda gelinliği ağaçlara astı. Ardından da, gelinliklerin kızının evlenmesi için dilekte bulunan ve bu dileği kabul olan biri tarafından ağaçlara asıldığı söylendi. Buna inanlar, köye gelip dua etmeye ve dilekte bulunmaya başladı.

Yalvaç'ın Hisaradı Köyü'nde oturan çoban Muhittin Karakoyun, 22 Ekim'de çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na gittiği sırada köyün hemen dışındaki çöplük alanda çuvallar içinde eski 50 gelinlik ve yaklaşık aynı sayıda abiye elbise, etek ve kazak buldu. Çuvalları sırtlanan Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü Boğaz Mevkii'nde yol kenarında yaklaşık 1 kilometre boyunca gelinlik ile elbiseleri ağaçlara astı. Yoldan gelip geçenler, bölgedeki 'yatır'ın hemen yanındaki ağaçlardaki gelinlik ve elbiseleri görünce şaşırdı. Köylülerin olayı birbirine haber vermesi üzerine meraklılar, gelinlik giydirilen ağaçları görmek için Boğaz Mevkii'ne akın etti. Herkes olanı biteni anlamaya çalışırken,  Muhittin Karakoyun, meraklılara "Zengin bir işadamı 'yatır'a gelerek evlenemeyen kızı için adakta bulunmuş. Duaları kabul olmuş ve kızı evlenmiş. O da bu yüzden bir sürü gelinlik ve elbiseyi alıp ağaçlara giydirdi gitti" dedi. Anlatılan hikayeye inanan çok sayıda genç kız, evlenmek için buradaki 'yatır'a gelerek dua etmeye başladı.

Yalvaç'ta taksicilik yapan Muhittin Karakoyun'un amcasının oğlu Ahmet Karakoyun, olayın tamamen bir şaka olduğunu ve kimsenin inanmaması gerektiğini söyledi. Muhittin'in çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na giderken çöpte bulduğu gelinlikleri ağaçlara giydirdiğini ve ardından da böyle bir hikâye uydurduğunu anlatan Karakoyun, "Muhittin çok şakacıdır. Çöpte gelinlikleri gördüğünde aklına böyle bir şey gelmiş. Olayı bana anlattı. Anlattığı hikayeye hemen herkes inanmış. Bu olaydan sonra Yalvaç'ın dışından pek çok insan buraya dilekte bulunmak için geliyor" dedi.

Taksici olduğu için bölgeden geçerken birçok kişiyi dua etmeye götürdüğünü aktaran Karakoyun, "Yatırın başında dua edip, dilekte bulunuyorlar. Lüks araçlarla gelenleri gördüm. Köye gelip giden eksik olmuyor. Yakında köy turizm merkezi olursa hiç şaşırmam" diye konuştu.

Ağaçlara takılan gelinlikleri kimsenin almadığını da vurgulayan Ahmet Karakoyun, "Muhittin, hikayesini atlattıktan sonra gelinliklerin alınmaması için de ayrı bir hikaye uydurmuş. Gelenlere, 'Bu gelinlikleri sakın almayın. Biri gelinliği almış ve bir daha onu gören, haber alan olmamış' demiş. Bu nedenle kimse gelinlikleri almaya cesaret edemiyor" dedi.

"MUZİPLİK YAPMAK İSTEDİM"

Evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü'nde yol kenarındaki ağaçlara gelinlileri muziplik olsun diye astığını söyledi. Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini anlatan Karakoyun, yörede bir yatır bulunduğunu, yıllardan bu yana çok sayıda kişinin dua etmek, dilekte bulunmak için geldiğini belirterek, "Bölgede koyun otlattığım için sık sık o insanları görüyordum. Kurban Bayramı'ndan önce buradan geçerken gelinlikleri gördüm. Aklıma gelinlik ve elbiseleri ağaçlara asarak şaka yapmak geldi. Çöpün yanında bulduğum gelinlikleri ağaca asıp gittim. Ertesi gün yine buradan geçerken insanların gelinlikler önünde dua ettiğine şahit oldum. Gelinliklerin sırını soranlara da kendim uydurduğum bir hikayeyi anlattım. Herkes inandı ve o günden sonra gelen gidenin sayısı arttı" diye konuştu.

KÖYE İLGİ ARTTI

'Yatır'a yıllardan beri insanların dilek dilemek ve yağmur duası için geldiğini hatırlatan Karakoyun, "Zaman zaman gelinlikleri alanlar da oldu. Bunun önüne de geçmek için yine bir hikaye uydurdum. 'Bu gelinliklerden alan biri kaybolmuş. Bir da onu gören olmamış' dedim. Bunu anlattıktan sonra kimse gelinlikleri almadı. Birkaç günde köye olan ilgi arttı" dedi.