Türk öğrenci Abdulganioğlu: ''Pasaportta bulunan fotoğrafımı basına gösterip 'Türk terörist öldürüldü' diye haberimi yaptırmışlar... Evimizde yapılan aramada 100 kilo patlayıcı, fünyeler ve 15 kalaşnikof bulunduğunu söylemişler''
Suriye'de yönetime bağlı birliklerin, Halep'te yaşayan ve bir süre önce Hatay'a gelen bir Türk tıp öğrencisini, silahla vurularak öldürülmüş rejim karşıtı terörist diye Suriye basınına açıkladığı bildirildi.
Yaklaşık 12 yıldır Halep'te yaşayan ve bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle bir süre önce ailesiyle Hatay'a gelen Halep Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Ömer Abdulganioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle Suriye'den ayrıldıktan sonra Esed askerlerinin evlerinin bulunduğu bölgeye girdiğini ve arama yaptığını anlattı.
Askerlerin evde bulunan ve kendisine ait eski bir pasaportu bulduğunu belirten Abdulganioğlu, ''Bu pasaport ve pasaportta bulunan fotoğrafı basına gösterip 'Türk terörist öldürüldü' diye haberimi yaptırmışlar. Görüntülerde, yerde vurularak öldürülmüş bir kişinin ben olduğumu, evimizde yapılan aramada 100 kilo patlayıcı, fünyeler ve 15 kalaşnikof bulunduğunu söylemişler. Esed yanlısı internet siteleri ve televizyonlarda bu görüntüleri yayınlamış'' dedi.
Abdulganioğlu, Suriye'de yaşanan olaylarla bir ilgisinin olmadığını, sadece üniversite eğitimine devam ettiğini kaydetti.
Ortaokul ve lise eğitimini Suriye'de aldığını, üniversite eğitimine de Halep'te devam ettiğini ifade eden Abdulganioğlu, ''Annem Suriyeli, babam Türk. Şimdi 'ölü bir terörist' olarak ilan edildim. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Türk yetkililerin devreye girerek bu yanlışlığı düzeltmesini istiyorum'' diye konuştu.
Ömer Abdulganioğlu'nun Bodrum'da yaşayan kuzeni Abdullah Abdulganioğlu ise haberi sosyal paylaşım sitelerinde gördüğünü ve çok üzüldüğünü anlattı.
Kuzeninin uzun süredir ailesiyle Suriye'de yaşadığını ve herhangi bir olaya karışmadığını ifade eden Abdulganioğlu, ''Asılsız haberler can sıkıcı. İngilizce olarak 'Türk terörist ölü ele geçirildi, silahlar, bombalar bulundu'' diye haber yapmışlar. Kuzenimi terörist olarak ilan edip, ölü ele geçirdiklerini söylüyorlar. Bunlar yalan. Evi basıp pasaportu ele geçiriyorlar ve yayın yapıyorlar. Bu çocuğun terörle bağlantısı yoktur. Bizim ailemizde böyle bir şey yoktur'' diye konuştu.
Abdullah Abdulganioğlu, bir süre önce bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle Halep'ten Hatay'a giden 3 kuzeninin eğitimlerinin de yarım kaldığını kaydetti.
İnternet sitelerinde ve televizyonlarda yayınlanan görüntülerin kaldırılmasını isteyen Abdulganioğlu, Türk yetkililerden yardım istedi.
Bu arada bazı internet siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinde Abdulganioğlu ailesinin evine yapılan baskın anı ile Ömer Abdulganioğlu'na ait bir pasaport ve yerde ölü olarak yatan bir kişinin görüntüleri yer alıyor.