Ülke geneline göre çıkan tabloya bakıldığında, kentin bir sene öncesine nazaran acil çözümlere daha çok ihtiyacı olduğu yönünde kanı ise vatandaş tarafından ortak bir şekilde dile getiriliyor.
Şehrin öncelikli sorununun işsizlik olduğu göze çarparken, gider kalemlerine bakıldığında ise en çok giyim ve gıda tüketiminin karşılanması için ayrılan payın ise yüksek olması dikkat çekiyor. 2014 Yılında hane halkı büyüklüğünde ülke üçüncüsü pozisyonunda bulunan Şanlıurfa, 2015 yılı verilerinin değerlendirilmesinde de aynı seviyeyi korumuş, yoksulluk ve açlık sınırı kapsamında kent, bir yıl öncesine göre bir adım daha geriye gittiği de yine tabloda çıkan bir başka sonucu gösteriyor.
2015 Yılı araştırmalarına göre yoksulluk sınırı ülke genelinde % 22.4 olurken, bu sınırın altında kalan illerden Şanlıurfa ise listede Van ve Hakkâri’nin ardından üçüncü sırada bulunuyor. Yine 2015 yılı verilerine bakıldığında Türkiye geneli için açlık sınırı için aylık 1.370 TL, yoksulluk sınırında ise aylık 4.462 TL olarak belirlenirken, diğer yandan sağlık, eğitim, ulaşım ve gıda kalemlerinde ise yüksek fiyat artışlarının görülmesi, yoksul kesimde temek ihtiyaçlar olan giyim ve gıdadan kesintiye neden oluyor.
Şanlıurfa haber gündeminde vatandaşı doğrudan ilgilendiren bu soruna politikacılardan acil çözüm talebi ise şehir sakinlerinin beklentisinde yer alıyor. Urfa’nın kanayan yarası olan işsizliğe çare bulunması için yetkililere seslenen vatandaş, şehrin giderek daha da yoksullaşmasından duydukları endişeyi dile getirirken, iş istihdamı ile ancak yoksulluğun yenileceğini de sözlerine ekliyor. Ağırlıklı hayvancılık üzerine iş sahalarına ek olarak tarımda da istihdam artışı bekleyen Şanlıurfalılar, aynı zamanda diğer iş alanlarında da kentin ülke çapında söz sahibi olmasını istiyor.
Kaynak Haber: http://www.sanliurfahaber.club/