4 Nisan terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü olması nedeniyle Şanlıurfa polisi alarma geçti. Kentin bütün giriş ve çıkış noktalarında uygulama başlatan polis ekipleri günün önemine binaen araçlarda ve yayalara yönelik uygulamalar esnasında bir araçta peşmerge elbisesine rastlarken çok sayıda trafikten men olan araçlar çekilerek aranması olan kişileri de gözaltına aldı.

Sabah 03,00 sularında Şanlıurfa-Gaziantep karayolu TOKİ konutları üzerinde uygulama başlatan polis ekipleri 63 NS 051 plakalı aracı durdurdu. Aracın Van ilinden Halfeti'ye Abdullah Öcalan'ın doğum gününe katılacakları öğrenilen 9 kişinin önce GBT kaydına bakıldı daha sonra araç içinde bulunan valiz ve poşetler arandı. Yapılan aramalarda söz konusu eşyaların içinde çok sayıda peşmerge elbisesine rastlandı. İncelemelere alınan şahısların daha önceden bu gibi siyasi içerikli toplantı ve yürüyüşlere katıldığı iddia edildi. Araçta yapılan aramada trafikten meni görünen araç çekici ile otoparka çekilirken araç içinde bulunan şahıslar ise ayrıldı.

Öte yandan alınan bilgiye göre 4 Nisan Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayacakları Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine giriş ve çıkışların kapatıldığı öğrenilirken birçok Ankara-Diyarbakır gibi büyükşehirlerden takviye polis ekipleri Şanlıurfa'ya geldi. Ayrıca 4 Nisan Çarşamba günü yaklaşık 4 bin polis görev alacak.