ŞANTİYE BASAN TERÖRİSTLER İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNIRLARI YAKTI

Edinilen bilgiye göre Ormandışı köyü yakınlarında bulunan Silvan Barajı'na ait tünel yapım şantiyesi dün saat 19.00 sıralarında bir grup terörist tarafından basıldı. Silahlı teröristler bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra işçileri çıkarıp konteynırları ateşe verdi. Konteynırları yakan teröristler daha sonra ormanlık alandan faydalanarak bölgeden kaçtı.

İşçilerin haber vermesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonların sabah saatlerinde de devam ettiği bildirildi.

KAÇAN TERÖRİSTLERE OPERASYON

Ormandışı köyü yakınlarında bulunan Silvan Barajı'na ait tünel yapım şantiyesini basarak bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra işçilerin kullandığı konteynırları yakan teröristlerin bulunması için akşam saatlerinde başlatılan kara operasyonlarına sabah saatlerinden itibaren havadan helikopterlerle de destek verilmeye başlandı.

Teröristlerin muhtemelen kaçış güzergahlarını tespit eden güvenlik kuvvetleri bölgeyi ablukaya alarak arama çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası'ndan kalkan helikopterler operasyon bölgesine asker taşıyor.

Silvan ile Kulp ilçeleri arasında bulunan dağlık ve ormanlık bölgede başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.