KCK operasyonunda verilen ifadelerde bazı eylemlere ilişkin bilgilerin önceden MİT'e iletildiğiyle ilgili iddialar üzerine MİT müsteşarı Hakan Fidan, MİT eski müsteşarı Emre Taner ve müsteşar yardımcısı Afet Güneş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından ifadesi alınacak olan MİT Müsteşarı ve yardımcısına KCK yapılanması ile ilgili sorular sorulacağı öğrenildi. Şüphelilerin perşembe günü İstanbul Beşiktaş Adliyesinde ifade vereceği öğrenildi.
ÇOLAKKADI: "HABERİM YOK"
İddialar üzerine Habertürk TV'den Yasemin Güneri'nin ulaştığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar böyle bir talepte bulunmuş olsaydı ve böyle bir soruşturma başlatmış olsalardı İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak bana haber verirlerdi. Haber vermedikleri için adı geçen kişilerin çağrıldıkları yönündeki bilgi doğru değildir. Böyle bir davet doğru olsaydı mutlak benim haberim olurdu. Bu olayı ilk kez sizden duyuyorum." dedi.