Dediğini yaptı! O ülkeye ateş açtı Dediğini yaptı! O ülkeye ateş açtı
PKK unutmuş! Sivas'ta toprağın altında bulundu PKK unutmuş! Sivas'ta toprağın altında bulundu
Van Persie namaz kılan cemaati görünce... Van Persie namaz kılan cemaati görünce...
Haber 7» GÜNCEL
Şehidin babası: Bu gurur bana yeter
Teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden teğmen Hubeyb Turan'ın babası Halit Turan düşmanları sevindirmedi.


Eklenme: 20 Ağustos 2015, 15:22 / Güncelleme: 20 Ağustos 2015, 15:34 / 4,104 Okunma
Facebook'ta Paylaş
   
Şehitlerimizi uğurluyoruz Haberinin Galerisi

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristlerin karayoluna döşedikleri patlayıcıyı dün öğleden sonra askeri aracın geçişi sırasında sonra uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 8 askerden Jandarma er Ömer Erüstün'ün cenazesi, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı Omurtak Kışlası'ndaki törenin ardından uçakla Kahramanmaraş'a getirildi.
KENT PROTOKOLÜ YERİNİ ALDI
Şehit cenazesini havaalanında Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlığoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi karşıladı.
Şehit er Ömer Erüstün'ün bayrağı sarılı tabutu, askerler tarafından taşınarak cenaze aracına konuldu. Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehit babası Ali Erüstün'ün koluna girerek destek olmaya çalıştı, havaalanındaki bazı askerlerin de gözyaşı döktüğü görüldü.

ŞEHİT ANNESİ: YÜRÜYEREK GEL ÖMER'İM

Şehit oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı uçaktan indirilince gören anne Nazan Erüstün ile kardeşleri sinir krizleri geçirdi. sağlık görevlileri ve askerler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit annesi Nazan Erüstün, bir süre baygınlık geçirdi. Andından Nazan Erüstün, "Ömer beni öldürdü. Ben öleydim Ömer'im. Böyle mi gönderdim seni ben? Yürüyerek gel Ömer'im. Oy kuzum. Oy anan öleydi. Ömer duymadı beni" diyerek uzun süre gözyaşı döktü.

6 AYLIK ASKERDİ, 17 GÜN ÖNCE İZİNDEN DÖNMÜŞ

Kahramanmaraş Afşin İlçesi'nden olan ancak ailesi İstanbul'da yaşayan 2'si kız, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olan şehit jandarma er Ömer Erüstün'ün 6 aylık asker olduğu ve 17 gün önce iznini tamamlayıp birliğine döndüğü öğrenildi.
Askerlerin omzunda cenaze aracına taşınan şehit jandarma er Ömer Erüstün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu, Afşin İlçesi'ne götürüldü. Şehit er Ömer Erüstün'ün cenazesi yarın Afşin'inPınarbaşı Mahallesi'nde cuma namazı sonrasında toprağa verilecek.
ŞEHİT TEĞMEN TURAN'I 10 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Diyarbakır'ın Lice ve Hani İlçeleri kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, memleketi Tokat'ta yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'ın Hani ve Lice kırsalında PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit düşen jandarma teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanına getirildi. Cenazeyi burada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Tokat Millevtekili Abdurrahman Başkan, Tokat Garnizon ve Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehitin yakınları ve binlerce Vatandaş karşıladı. Cenazenin Cumhuriyet meydanından geçişi sırada bazı vatandaşların gözyaşı döktükleri görüldü. Silah arkadaşları tarafından Türk bayrağına sarılı teğmen Turan'ın cenazesi Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracından alınarak meydana getirildi.

"BU GURUR BANA YETER"

Burada protokol üyelerinin destek verdiği şehit babası Halit Turan, oğlunun tabutuna dokunarak, "Bütün Türkiye bunu duysun. Bir evladım vardı, ben bunu şehit verdim. Kendisi bu işe seve seve aşıktı. Allah mekanını cennet etsin, vatan sağolsun. Düşman çatlasın. Bu topluluk, bu gurur bana yetti. Ömrümün sonuna kadar yeter bu gurur bana" dedi. Baba Turan'ın bu sözleri törene katılan vatandaşları gözyaşına döktü, Vali Can baba Turan'ın alnını öptü. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar öğle namazı için Ali Paşa Camisi'ne geçti. Baba Turan ise, oğlunun tabutunun başına koyulan sandalyeye oturarak uzun süre fotoğrafına baktı. Bu esnada şehit Turan'ın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Öğlen namazı sonrası yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazını İl Müftü yardımcısı Selehattin Şanver kıldırdı. Cenaze namazı sonrası baba Halit Turan, oğlunun tabutuna sarılarak öptü. Silah arkadaşları tarafından taşınan cenaze aracına konuldu. Bu sırada cenazeye katılanler terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Törene katılanların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Yaklaşık 8 ay önce annesi Hanife Turan'ı kaybeden teğmen Turan'ın cenazesi daha sonra doğum yeri olan merkeze bağlı Efe köyüne götürülerek toprağa verildi.