Dün Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Tankçı Üsteğmen Köroğlu'nun naaşı, Bursa'nın Yiğitler Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Acılı baba Turhan Köroğlu, taziyeleri kabul etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, önce babaya baş sağlığı diledi, ardında eve çıkarak Anne Nurdan Köroğlu'na üzüntülerini dile getirdi.

Bakan Yazıcı, "Bir şehit daha verdik. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Katilleri, gözü dönmüş canileri lanetliyorum. Söylediğimiz hep bu. Ülkemizin birliği, bütünlüğü her şeyin önünde. Üsteğmenimiz gönüllü olarak teröristlerle ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak, vatandaşımızın yaşama hakkına saldıranları bertaraf etmek için görevini yaparken şehit olmuştur. Rahmet diliyorum. Eşi bizim bakanlığımızın personeli. Önce ailesine, sonra aziz milletimize baş sağlığı diliyorum,. Allah gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.
Ardından Bakan Yazıcı, beraberindeki heyetle birlikt, cenazenin kılınacağı Ulucamii'ye geçti.

Bu arada şehit üsteğmenin tabutunun son kez baba ocağına getirilmesi herkesi göz yaşlarına boğdu. Metanetini korumakta güçlük çeken baba, oğlunun tabutunu görünce sarılarak son kez öptü ve aile fertlerini 'Ağlamayalım' diyerek teselli etti. Şehit eşi Selay, annesi Nurdan da tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Bu arada şehit üsteğmenin altı aylık kızı Neda'nın babasının tabutunun yanına getirilmesi herkesin yüreğini dağladı. Hiç bir şeyden habersiz olan küçük Neda'nın babasının tabutuna dokunmaya çalışması yürek dağladı. Fenalık geçiren anne, ambulansa bindirilirken, cenaze Ulucamii'ye götürüldü.

"ŞEHİDİN VASİYETİ İÇİN GARNİZONDAN ÖZEL İZİN"

Bu arada Şehit Üsteğmen Köroğlu'nun babası ile yaptığı görüşmede, "Başıma bir şey gelirse beni Pınarbaşı Şehitliği'ne defnedin" şeklindeki vasiyeti Garnizon Komutanlığı'nı ve Bursa protokolünü harekete geçirdi. 4 yıl öne dolan Pınarbaşı Şehitliğin'de Üsteğmen Köroğlu için özel izinle yer bulundu. Şehit Üsteğmen'in vasiyeti üzerine Pınarbaşı'na defnedileceği öğrenildi. Pınarbaşı şehitliği 2008 yılında dolmuş, Bursa şehitleri Hamitlerdeki yeni şehitliğe defnediliyordu.