Hakkari Yüksekova’dan kalkan ve Dağlıca Deryan Tepe mevkiinde düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Regaib Şahin’in cenazesinde yaşanan taziye çadırı skandalının ardından konuşan aile; yaşananların abartıldığını dile getirdi. Serdivan İlçesi Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazında, Şehit Regaib Şahin’in tabutu başına konulan kola ve dondurma firmalarına ait şemsiyeler tepki çekerken; ulusal basında da geniş yer bulmuştu.

Yaşananların ardından konuşan baba Hayrettin Şahin, “O anda olmuş bir hata, düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağolsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” dedi.

Regaib Şahin’in amcası Hurşit Şahin de askerlerle ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını dile getirerek şöyle konuştu: “Askerin kesinlikle hiçbir şeyi yoktur. Asker görevini yaptı. Sadece bazı ufak tefek sıkıntılar oldu. Onlarda aniden olan şeylerdi. Biz gereken şeyleri bakanımıza söyledik. Eğer öğrenmek istiyorsanız Bakan açıklamayı yapsın. Konu abartıldı”

Amca Hurşit Şahin, yaşananların ardından kendilerinin de hassaslaştıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili her şeyi bekliyoruz. Onun için biraz zor. Yoksa normal bir şey olsa trafik kazası olsa ya da yaşlı bir insan olsa bunların hiçbiri ne beklenir ne de onlar gelirdi. Bu olay küçük bir olay değil. O açıdan hassas olduğumuz bir nokta.”
Bu arada Serdivan Belediyesinin taziye çadırını Şahin ailesinin evinin önüne kurduğu kaydedildi.