Hatay İl Jandarma Komutanlığınca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında gerçekleştirilen planlı operasyon faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarının açtıkları ateş sonucunda şehit olan Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazeleri Antakya Devlet Hastanesi morgundan 3 ambulansla alınarak polis korteji eşliğinde törenin yapılacağı Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığına getirildi.Tören alanına TRT ve Anadolu Ajansı dışındaki basın kuruluşları alınmadı.

Şehit subayların cenazeleri törenin ardından ambulanslara konularak Hatay Havaalanı'na götürüldü. Şehitlerin cenazeleri buradan askeri uçakla Ankara'ya oradan da memleketlerine gönderilecek.
Törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Hatay milletvekilleri, askeri ve mülki erkan katıldı.

Öte yandan, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında 3 askerin şehit edildiği terörist saldırıyla ilgili operasyonların sürdürüldüğü, bölgeye çok sayıda asker ve polis özel harekat timlerinin sevk edildiği bildirildi. Terör örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında bölgeye 350'si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildiği öğrenildi.

Hatay Valiliği, 3 subayın şehit olmasıyla sonuçlanan olay nedeniyle Gençlik Haftası kapsamında 17-18-19 Mayıs tarihlerinde planlanan her türlü eğlence ve etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.