Tankçı er Bülent Yalçın

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen salı gecesi PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 21 yaşındaki tankçı er Bülent Yalçın'ı memleketi Sinop'ta yaklaşık 20 bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

Sinop Devlet Hastanesi yemekhanesinde işçi olarak çalışan anne Nevin Yalçın, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren şehit annesi "Oğlumu ne olur almayın. Lanet olsun PKK'ya. Yavruma nasıl kıydınız?" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin ablası 23 yaşındaki Burcu Yalçın ve şehidin pazarcılık yapan babası Murat Yalçın da gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin tabutu daha sonra cenaze namazı için Alaattin Camisi'ne götürüldü. Burada şehit annesi Nevin Yalçın, tabutu önünde bulunan oğlunun fotoğrafını sarılıp öptü. Taziyeleri kabul eden şehit babası Murat Yalçın ise ayakta durmakta güçlük çekti.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehit tankçı er Bülent Yaçın'ın cenazesi konvoy eşliğinde askeri tören için Sinop Valiliği önüne getirildi.

Cenaze törenine Vali Ahmet Cengiz, Sinop Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askerler ve diğer protokol üyeleri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sonrasında şehidin cenazesi şehir merkezindeki şehitliğe defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fevzi Algönül'ün (22) cenazesi memleketi, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.

Merkez Paşa Camisi'nde cuma namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri Halil Ürün, Sait Açba, Kemallettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar katıldı.

Askerler tarafından naaşın omuzlara alınmak istendiği sırada baba Kudret Algönül ve anne Nurten Algönül oğullarının tabutuna son bir kez sarıldı. Acılı anne ve baba güçlükle tabutun başından uzaklaştırılabildi.

Daha sonra omuzlarda bir süre taşınan şehidin naaşı top arabasına konarak bir süre taşındı. Sonrasında top arabasından alınan şehit naaşı halkının omuzlarında ilçe asri mezarlığına kadar götürüldü.

Uzman Çavuş Fırat Yıldırım

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Antalya Havalimanı'ndan konvoy eşliğinde merkez Kepez ilçesi Zafer Mahallesi Mithatpaşa Caddesi'ndeki evine getirildi. Bu sırada evin önünde bekleyen çok sayıda vatandaş ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı. Şehit Yıldırım'ın tabutuna sarılan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, ''Şehit eşi olduğum için gururluyum'' diyerek uzun süre ağladı. Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen şehit eşi, yakınları tarafından güçlükle tabutun başından uzaklaştırıldı.

Şehidin tabutuna sarılan anne Selma Yıldırım ise ''Benim oğlum ölmedi, çünkü şehitler ölmez vatan bölünmez. Gerekirse ben de vatan için görev yaparım. Yurdumuzu böldürmeyeceğiz. Bir karış toprak vermeyeceğiz. Onların yüzünü güldürmeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene'' diyerek ağladı.

Şehit Yıldırım'ın kardeşleri Mustafa, Murat ve Serdar ise birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi vatandaşların sloganları eşliğinde Muratpaşa Camisi'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine şehidin ailesi ve akrabaları ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekilleri Gürkut Acar, Deniz Baykal, Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Kemal Korkmaz ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Günay, cami avlusunda bekleyen şehit ailesine başsağlığı diledi. Bakan Günay'ın taziyelerini ilettiği anne Selma Yıldırım, Günay'a ''Ağlamayacağım'' dedi.

Şehidin cenazesi, Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle cenaze aracına konuldu. Şehit Yıldırım'ın cenazesi, daha sonra Uncalı Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.