Genç ilçesinde Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evden çıkan 2 çocuğa kimliği belirsiz kişilerce işkence yapıldığı iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, bayramda şeker toplamak için evden ayrılan Adil Y. (11) ve yeğeni Bedirhan Y. (8) uzun süre ortadan kayboldu.
Vatandaşlarca Kubar Mezarlığı yakınlarında yerde baygın olarak bulunan Adil ve Bedirhan kaldırıldıkları Genç Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Oğlunun ve torununun şeker topladığını sanan Salih Y. vatandaşların durumu bildirmesi üzerine hastaneye gitti.
Salih Y, yaptığı açıklamada, oğlu Adil ve torunu Bedirhan'ın şeker toplamak için evden çıktığını akşama kadar kendilerinden haber alamadıklarını söyledi.
Daha sonra çocukların hastanede olduğu bilgisini aldıklarını ifade eden Salih Y, ''Ben de hastaneye geldim. Çocukların her tarafı yara bere içinde. Bu olayı yapan kişiler insan olamaz. Bir an önce yakalanmalarını ve cezalandırılmalarını istiyorum. Olayı yapanları tanımıyoruz. Çocuklarla görüştüğümde olayı yapan kişilerin kendilerinden para istediklerini, kendilerine işkence yapanları teşhis edebileceklerini söylediler. Bu bir vahşet, bize bayram günü bu vahşeti yaşatanlardan şikayetçiyim'' dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.