Irak sınırından sızarak hafta sonu Şemdinli’ye saldırı girişiminde bulunan PKK’lı teröristlere yönelik, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları’nda başlatılan operasyon teröristlerin kaçış yönünde adım adım ilerliyor. Şemdinli’ye bağlı Rüzgarlı, Bağlar ve Yiğitler köyleri kırsalında sıkıştırılan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonun üçüncü gününde, zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Hava destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor.

DAĞLICA KÖPRÜSÜNÜ PATLAYICI İLE TAHRİP ETTİLER

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Yeşiltaş ile Dağlıca Köyü’nü birbirine bağlayan ’Dağlıca 2’ köprüsü, altına bırakılan patlayıcıyla tahrip edildi.

Yüksekova İlçesi’ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş ve Dağlıca köylerini birbirine bağlayan ’Dağlıca 2’ köprüsü dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce altına bırakılan kablolu düzeneğin patlamasıyla büyük ölçüde hasar gördü. Geç saatlerde meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken, köprü kullanılamaz hale geldi. Patlama ardından Dağlıca ile karadan bağlantının tamamen kesildiği belirtildi.

Yüksekova 117’nci Şube Şefliği’ne bağlı karayolları ekipleri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra kısa bir süre içinde geçici bir yoldan ulaşımın tekrar açılması için çalışmalara başlayacağını belirtti.