Güvenlik güçlerinin titiz çalışması neticesinde yapılan operasyonla saklandıkları yerde kıskıvrak yakalanan teröristler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şemdinli ilçesinde, güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın geçişi sırasında halkın yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bir araca yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde toplam (24) vatandaşımızın yaralandığı, 1'i çocuk 2 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırı eylemine katıldığı tespit edilen 2 terörist, yakalanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan teröristlerden birinin araç sahibi, diğerinin ise bombayı yükleyip patlatan şahıs olduğu belirtildi.

Öte yandan, güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti: "Terör örgütü militanları, bomba yüklü aracı patlattıktan sonra kaçmaya çalıştı, ancak deşifre edilen telsiz konuşması ortaya çıkınca, vatandaşların linç etmesinden korkan terörist, Şemdinli'de bir evde saklanmaya başladı ve korkudan dolayı dışarı çıkamadı. Ancak araç sahibi ise olaydan birkaç gün önce dağa çıktı ve ortalığın sakinleştiğini düşünerek ilçe merkezine geri döndü. Bunun istihbaratını alan güvenlik güçleri, nokta operasyonla hem araç sahibini hem de bombayı koyan ve patlatan teröristi yakaladı. Yine Mobese kameralarına yansıdığı gibi teröristler önce bomba yüklü aracı park ettiler ve özellikle sivil vatandaşların düğün alanından dönüş yoluna koydukları fark ediliyor. Bomba yüklü aracı koyan teröristin aracı bıraktıktan sonra olay yerinden hızlıca kaçtığı, aradan birkaç saniye sonra aracı patlattığı görülüyor."