Olay 4 Temmuz günü, merkeze bağlı Alikamerli Mahalles’ndeki bir sürücü kursuna ait test sürüş pistinde meydana geldi. İddiaya göre O. B., Burcu Y. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştı. Ancak Burcu Y., buluşma yerine sevgilisi 36 yaşındaki A.U.  ve 22 yaşındaki kız kardeşi Mehtap Y. ile geldi. 3 kişi, O. B.’yi bıçakla yaralayıp, üzerindeki paraları aldı. Olaydan sonra  polise başvurup şikayetçi olan O. B., "Beni dövüp, sonra da bıçakla yaraladılar. Üzerimdeki para ve diğer eşyalarımı aldılar, otomobilimin anahtarını kırarak kaçtılar. Kaçarken arabama da zarar verdiler. Bir arkadaşıma haber gönderdim. O da gelip beni alarak hastaneye götürdü " dedi.

RAHATSIZ ETTİ İDDİASI
Gözaltına alınan Burcu Y. ise ifadesinde O. B.’nin sürekli kendisini rahatsız ettiğini ve bir ders vermek için bu planı yaptığını söyledi. Olayı erkek arkadaşı A.U.’ya anlattığını söyleyen Burcu Y., "Erkek arkadaşım randevu vermemi istedi. Bende ’sürücü kursu pistinde buluşalım’ dedim. Erkek arkadaşımla birlikte gittik. Kendisine ’Niye beni rahatsız ediyorsun’ diye saldırdım ve vurdum.Kesinlikle diğerleri olaya  karışmadı ve onun hiçbir şeyini almadık" diye konuştu.

3 TUTUKLAMA
Mahkemeye çıkarılan Burcu Y., kız kardeşi Mehtap Y. ve erkek arkadaşı A. U., ’gasp ve adam yaralamaktan’ tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Polis olaya karıştığı öne sürülen bir kişi daha arıyor.