Trabzon'da, Vali Dr. Recep Kızılcık'ın silah ruhsatlarından elde edilen gelirle anaokulu yaptırma projesinde ikinci okul inşa ediliyor. Aydınlıkevler Mahallesi'nde inşaatı devam eden ve 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak okul, 2 katlı, 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Kızılcık, silah ruhsatlarından elde edilen gelirle okul yapılmasının farklı bir anlam taşıdığına işaret etti. 2 katlı 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli olacak anaokulunun silah ruhsatlarından elde edilen gelirle yaptırılan ikinci anaokulu olduğunu kaydeden Kızılcık, eğitimin her zaman birinci öncelikleri olduğunu ifade etti. Öğrencilerin teşvik edilmesi amacıyla yaptırılan anaokuluna 2012 YGS'de tüm puan türlerinin aritmetik ortalaması en yüksek olan öğrencinin isminin verileceğini de belirten Vali Kızılcık, anaokulunun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağını kaydetti.

Silah ruhsatlarından elde edilen gelirle yapılan anaokulunun farklı bir anlamı olduğunu ifade eden Kızılcık, şunları söyledi: "Anaokulumuzun silah ruhsatlarından elde edilen gelirle yaptırılması daha farklı bir anlam taşıyor. Geçtiğimiz yıl başlattığımız proje kapsamında her yıl yaptıracağımız anaokuluna üniversite sınavında birinci olan öğrencimizin ismini vereceğimizi açıklamıştık. Bu uygulama öğrencilerimizi teşvik etmekte ve yarışır bir duruma getirmektedir. Vatandaşlarımızın gönüllü olarak verdiği bağışlar ile ikinci okulun yapımına başladık. Anaokulumuza bu yılda 2011-2012 eğitim öğretim döneminde üniversite giriş sınavında birinci olan yavrumuzun ismini vereceğiz. Onun katılımı ile anaokulunu 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızın hizmetine açacağız. Eğitim bizim için çok önemli, ülkemizin daha gelişmiş müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda hem merkezi hem de yerel imkanlarla tüm fırsatları değerlendirerek, eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için var gücümüzle çalışmamız lazım. Bu okul, bu çalışmalar çerçevesinde hazırlanan projenin bir ayağıydı. Destek olan tüm Trabzonlu hemşehrilerime teşekkürler ediyorum."

Proje kapsamında Kalkınma Mahallesi'nde yaptırılan ilk anaokuluna, 2012 YGS'de il birincisi olan Alparslan Koleji öğrencisi Kaan Dinler'in adı verilmişti.