Bursa'da 2010 yılında dünyaya gelen Sıla, 6 aylıkken evde oyun oynarken bir anda bayıldı. Ambulansla Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan minik Sıla'nın tedavisi sırasında kalbinin yarım olduğu ortaya çıktı. Doktorlar, küçük kızın bu halde 4 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledi. Bu tarihten sonra baba Mustafa Ergün ve anne Aybenis Rüstemova'nın hayatı karardı.

Ameliyata rağmen sağlığına kavuşamayan minik Sıla'nın durumunun gündeme gelmesi üzerine, yüzlerce insan Sıla'nın ailesine ulaşarak yardımda bulunmak istediğini söyledi. Türkiye'nin dört bir yanından yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, Sıla'nın iyileşmesi için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

"SILA'NIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sıla Ergün ve annesi Aybenis Rüstemova ile görüştü. Çocuğun durumunu annesinden dinleyen Akan, minik Sıla'nın iyileşmesi için kurum olarak elinden geleni yapacaklarını söyledi. Akan, "Yaptığımız değerlendirmelerde hastamızın kalbi ile ilgili birtakım problemler var. Esasında hastamız Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde kardiyoloji kliniğinde takip edilen bir hastamız. 6 aylıkken ortaya çıkan bu rahatsızlığı sebebiyle Sıla bir dizi operasyon geçirdi.

Daha sonra operasyonların devamı için Sıla'nın belli bir yaşa gelmesi beklenmiş. Kızımız da 2,5 yaşına geldi. Tekrar üniversitenin ilgili ana bilim dalıyla irtibata geçtik. Pazartesi günü hastamızın durumu tıp fakültesi hastanesinde değerlendirilecek. Geri kalan operasyonlara devam edilecek. Bu konuda bir problem yok. Biz bundan sonra Sıla'nın bütün tedavileri ile yakından ilgileneceğiz" dedi.