Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaş ihbarı üzerine bölgeye özel eğitimli asker ve korucuların katılımı ile gerçekleştirilen hava destekli operasyonda PKK terör örgütüne büyük darbe vurulduğu belirtildi.

Açıklamada "23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı tarafından 10-14 aralık 2012 tarihleri arasında Bestler-Dereler bölgesinde vatandaşlarımızın verdiği bilgiler ve yapılan istihbari değerlendirmeler ışığında; ilimiz merkez ve ilçelerinde saldırılar yapmayı planlayan terör örgütüne yönelik askeri birliklerimiz ve köy korucularıyla beraber hava destekli operasyon icra edilmiştir. Teröristlerin Şırnak kırsalı Bestler- Dereler bölgesinde kışı geçirmek için yaptıkları hazırlıklara yönelik şiddetli soğuk ve iklim koşullarında icra edilen operasyonda 32 sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.

Ayrıca operasyonda; 60 kilogram patlayıcı, 180 kilogram jel yakıt, 650 metre kablo, 6 adet basma düzeneği ve Eyp, 4 adet sensör, 11 adet büyük pil, 10 saniyeli fitil, bol miktarda muhtelif mühimmat, 8 çuval sağlık malzemesi, bol miktarda ilaç ile yüzlerce teröriste kış ayı boyunca yetecek miktarlarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

İlimizin gelişmesinin ve refahın artmasının en büyük engeli olan, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan, halkımızın alın teri ve emeği ile kazandığı, bir lokma ekmeğini bile ona çok görüp gasp eden, fakir aile çocuklarının kanı üzerinden saltanatlarını sürdüren karanlık odakların maşası bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara, kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

TUNCELİ'DE HAREKETLİLİĞİN TESPİT EDİLDİĞİ BÖLGE ÖZEL EĞİTİMLİ ASKERLER TARAFINDAN ATEŞ ALTINA ALINDI

Tunceli'de terör örgütü PKK'nın kış üslenme alanlarında harekelilik tespit edilmesi üzerine bölgeye 'Uçanbirlik Harekatı' düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, Tunceli merkez Roj Vadisi, Jel Dağı ve Vartinik kırsalı olan ve PKK tarafından kış üslenme alanı olarak kullanılan dağlık ve ormanlık bölgede hareketlilik tespit edilmesi üzerine bölgeye havadan özel eğitimli birlikler sevk edildi. Sabah saatlerinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve 4. Komando Tugayı'ndan kalkan iki kobra tipi helikopter ile hareketliliğin tespit edildiği ve yarım metreye yakın karla kaplı bölge ateş altına alındı. Alan güvenliğinin sağlanmasının ardından Bayraktepe'den kalkan 4 Skorsky tipi helikopter bölgeye çok sayıda özel eğitimli Jandarma Özel Harekat ve 4. Komando Tugayı'nda özel eğitimli komando askeri taşıdı. Roj Vadisi, Jel Dağı ve Vartinik bölgelerinde hakim tepelere indirilen birlikler muhtemel üslenme alanlarına doğru çemberi daraltarak tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Yoğun silah seslerinin geldiği bölgede herhangi bir ölüm ve yaralanmanın yaşanıp yaşanmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.