Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK’lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu alanı tespit etti. Bugün öğlen saatlerinde Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, kalabalık terörist grubuyla sicak temas sağladı. Çatışmada, 10 PKK’lı öldürülürken, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgeye sevk edilen takviye birliklerle teröristlerin kaçış noktaları tutulmaya çalışılırken, çatışmanın yer yer sürdüğü belirtildi. Kobra tipi helikopterlerin PKK’lıların bulunduğu ve kaçış alanlarını yoğun ateş altına aldı.
Osmaniyeli olan şehit 31 yaşındaki Çavuş İbrahim Kurt’un evli 2 çocuk babası, Erzincan nufusuna kayıtlı şehit Jandarma kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın da Esra Bayram ile evli çiftin 3 yaşında Berke adında erkek çocukları olduğu öğrenildi.


ŞEHİT EVİNE ACI HABER ULAŞTI
ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi kırsalında 10 teröristin öldürüldüğü çatışmada 31 yaşındaki Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un şehit olduğu haberi, Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde oturan annesine evine ateş düşürdü.
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK’lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı alan güvenlik güçlerinin yerlerini belirledikleri teröristlere hava destekli operasyon düzenledi. 10 teröristin öldürüldüğü çatışmada Uzman Çavuş İbrahim Kurt ile Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram şehit oldu. Şehit Kurt’un Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’nde oturan ailesine acı haber, şehidin meslektaşları tarafından telefonla ulaştırıldı. Daha sonra akşam saatlerinde Osmaniye’nin Düziçi İlçesi Merkez Mahallesi’nde oğlu İsa Kurt ile oturan anne Zeynep Kurt’a yetkililer tarafından oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Aldığı haberle adeta yıkılan acılı anne’yi akraba ve komşuları başsağlığı ziyaretinde bulundu.
Fatma Kurt ile evli olan Şehit Uzman Çavuş İbrahim Kurt’un 3 yaşında Bengisu isimli bir kızı 6 yaşında Metin isimli bir oğlu olduğu öğrenildi. Şehit İbrahim Kurt’un babasının 2 yıl önce vefat ettiği 8 kardeşin en küçüğü olduğu bildirildi.