Foça sahilinde hizmet veren bir kafeteryada ailesi ile birlikte oturan Kaya, çocukların sevgi seliyle karşılaştı. Atatürk'e benzerliği ile ün yapan Kaya’nın yanına giderek bol bol hatıra çektiren çocuklar ile Kaya arasında zaman zaman duygusal anlarda yaşandı.

Can Kaan isimli bir çocuğun Göksal Kaya’nın yanına gelerek, “Atam ben sizi çok seviyorum, doğum günü pastama sizin resminizi yaptırdım. Sizi seviyorum ama benim sizi daha çok sevmem için ne yapmam gerekiyor” diye sorması Kaya’yı da duygulandırdı. Türkiye’yi gezdiğini fakat ilk defa böyle bir soruyla karşılaştığını belirterek, soruyu yanıtlayan Kaya, “Yaşamın boyunca Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve onun devrimlerine sahip çıkman gerekiyor evlat” dedi.

Atatürk'e benzerliğiyle dikkat çeken Kaya’yı Foça’da biran olsun yalnız bırakmayan çocukların, “Atam gerçekten siz misiniz, siz Atatürk’ün kardeşimi siniz, size dokunabilirmiyim, siz bizi düşmanlardan nasıl kurtardınız, Atam neden aramızdan ayrıldınız, niçin bizi bıraktınız? Bir daha ne olur gitmeyin” şeklinde sorular sorması hem tebessüme hem de duygu dolu anlara neden oldu.
Foça’da Göksal Kaya ile karşılaşan yetişkin vatandaşlarda şaşkınlığını gizleyemedi. Kendisine olan ilgiden memnun olduğunu belirten Kaya, “Gittiğim her yerde yoğun ilgi görüyorum. Buda beni çok mutlu ediyor. Özellikle çocuklar gördükleri yerde koşarak yanıma gelip bana sarılıyorlar. Bazen yetişkin insanlar bile göz yaşlarına hakim olamıyor.Bu ve buna benzer durumlar halkımızın Ulu Önder Atatürk'ü ne kadar çok yürekten sevdiğinin göstergesidir” dedi.

"BANA AK PARTİ’Lİ BELEDİYELER SAHİP ÇIKIYOR"
Cumhuriyet Halk Partili olduğunu ve daha önce CHP’den İstanbul Milletvekili adayı olduğunu belirten Kaya, “Yurdun dört bir yanında ki belediyelerden gelen davetler üzerine 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayram kutlamalarına ve canlandırma etkinliklerine katılıyorum. Zaten özel olarak diktirdiğim Ulu Önder'imizin kıyafetleri her zaman otomobilimin bagajındadır. Katıldığım kurtuluş bayramlarındaki canlandırma etkinliklerinde ata biniyorum. Zeybek oynuyorum. Ancak bugüne kadar herhangi bir CHP’li belediyeden davet almadım. Örneğin teklifte bulunduğum CHP’li bir büyükşehir belediye başkanı da, 'Gerek yok biz sizi daha sonra ararız' diyerek beni başından savdı. Bu durumdan ötürü çok üzülüyorum. Oy verdiğim parti bana bu kadar ilgisizken AK Parti’li belediyelerin her resmi bayramda bizzat arayarak beni ısrarla davet etmeleri beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

"SORUMLULUK DUYGUSU İÇİNDE YAŞIYORUM"
Kendisine gittiği her yerde sevgi gösterilerinde bulunan çocukların yoğun ilgisinden dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu, “Büyük Önder Atatürk’e benziyor olmakla büyük bir sorumluluk duygusunu üzerimde taşıyorum. Bu nedenle de yaşantıma özen gösteriyorum.Örneğin her hangi biri elinde sigara ile dolaşabilir.Deniz kenarına gidip içki içebilir ama ben bunu yapamam.Öğrenme çağında olan çocuklarımıza kötü örnek olabilecek hiçbir olumsuz davranışta bulunamam.Dolayısıyla sınırlı ve sorumlu bir hayat yaşıyorum. Bu durumdan ötürü rahatsız oluyor muyum? Asla olmuyorum. Bilakis mutluyum.” diye konuştu.