Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Ankara Etimesgut'taki Eryaman Tunahan Mahallesi'nde önceki gün sabah 08.00 sıralarında feci bir olay yaşandı. Spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen Majid Yahyakhani (60), bir anda karşısına çıkan 8-9 köpeğin saldırısına uğradı.

Olayı 13. kattaki evinden gören bir kişi polise haber verdi. Polis ekipleri olay yerine geldiklerinde Yahyakhani'nin cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yeri inceleme raporuna göre cesedin çeşitli yerlerinde çok sayıda 10-15 cm büyüklüğünde açık yaralar ve yırtılmalar olduğu tespit edildi. Ayrıca sırt kısmında ise çok sayıda sıyrıkların bulunduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından Yahyakhani'nin cenazesi Tebriz'e götürüldü.

Azeri kökenli olduğunu söyleyen 56 yaşındaki Effat Abdi, eşiyle oğlu Roozbeh Yahyakhani'nin üniversite eğitimi için araştırma yapmak üzere Ankara'ya geldiklerini söyledi. Effat Abdi, ''Eşim, yarım saat yürüyüp gelecekti. Polis acı olayı haber verdi. Eşimin hayatını kaybetmesine neden olan başıboş sokak köpekleri ile ilgili gerekli tedbiri almayan belediyeden şikayetçiyim'' dedi.