İl Emniyet Müdürü Emre: ''Bu tür söylentilere karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet ediyoruz''
Çorum'da iki gencin cadde ortasında su içtikleri sırada vatandaşlar tarafından linç edilmek istendiğine yönelik söylentinin bir sosyal paylaşım sitesinde yer alması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin araştırma başlattı.
Bir sosyal paylaşım sitesinde Çorum'da caddede su içen iki gencin vatandaşlar tarafından linç edilmek istendiğine dair haber yayımlayan admine (bilgisayar yöneticisine) yönelik Çorum Emniyet Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.
İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, sosyal paylaşım sitesinde yer alan söylentinin ardından olası bir provokasyonun önüne geçmek için tedbir aldıklarını ve sahte isim kullanan admine karşı savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Çorum'un toplumsal huzurunun sağlanmasının, Çorum'da yaşayan toplumun sağduyusuyla mümkün olduğunu vurgulayan Emre, ''Bu tür söylentilere karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet ediyoruz'' dedi.
Kentte 50 yılı aşkın imamlık ve vaizlik yapan Fikret Çıplak ise 1980 yılında kentte yaşanan olayları anımsatarak, Çorum'un geçmişten ders aldığını ve benzer provokasyonlara izin vermeyeceğini söyledi.
Çorum'da herkesin huzur içinde yaşadığına dikkati çeken Çıplak, ''Bir halının motifleri gibiyiz. Farklılıklarımız var ancak bunlar bizlere verilmiş zenginliklerdir. Birliğimizi, dirliğimizi bozacak olaylara karşı hepimiz sağduyulu olmalıyız. Özellikle gençlerimizi bu bilinçle yetiştirmeliyiz'' dedi.
Alevi dedesi Hüseyin Bozdağ ise paylaşma ve birliktelik ayı olarak bilinen ramazan ayında bu tür provokasyonların yapılmasının manidar olduğunu ifade ederek, ''Hepimizin isteği huzur ve mutluluktur. İnsanlarımızı bu mübarek ayda kışkırtmak isteyenlere fırsat verilmemeli. Bu tür basit söylentilerin kardeşliğimize zarar vermesine izin verilmemeli'' diye konuştu.