Edinilen bilgiye göre, Özlem D. (26) bir süredir ayrı yaşadığı kocası Burak D.’dan (35) boşanmak için dava açtı. Burak D., duruşma öncesi son kez konuşmak için telefon açtı. Telefonda olumsuz yanıt alan Burak D., otomobille eşini ve kız kardeşi Arife’yi alarak Bağlar Mahallesi Memi köyü yolu üzerinde bir sürücü kursunun eğitim pistine giderek eşiyle konuşmaya başladı.

Özlem D. boşanmakta kararlı olduğunu ve davasından vazgeçmeyeceğini söyleyince kocası, belinde taşıdığı ruhsatsız tabanca ile eşine 2 el ateş etti. 2 çocuk annesi genç kadın vücuduna isabet eden iki kurşunla yere yığılırken, Burak D. geldiği otomobille kaçarak izini kaybettirdi.

Kız kardeşi Arife ise telefonla polisi ve sağlık ekiplerini aradı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Genç kadın ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülürken, kız kardeşi ise olay yerinde bayıldı. Ameliyata alınan Özlem D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kozan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan genç kadının cesedi, nöbetçi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde 2 adet 7,65 mm çapında mermi çekirdeği ile bira şişeleri bulundu.

Cinayetle ilgili soruşturma başlatılırken, polis her yerde kayıplara karışan Burak D.’yi arıyor.