İstanbul’da yabancı uyruklu muhalif lider suikastlarının bir yenisi Fatih Molla Gürani Mahallesi’nde yaşandı.

Tacikistan’da ‘Grup 24’ adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Umarali Kuvvatov, önceki gece ailesiyle, arkadaşı olduğu belirtilen Tacikistan uyruklu Süleyman isimli kişinin evine gitti. 15 gün önce kiralandığı öğrenilen evde Kuvvatov, ailesiyle birlikte ikram edilen Tacik pilavını yedi.

Yemek sırasında Süleyman’ın hemen geleceğini söyleyerek evden sokağa çıkması üzerine, ailesinde zehirlenme belirtileri fark eden Kuvvatov da peşinden dışarı çıktı. Sokakta Süleyman’ın yanına giden Kuvvatov, arkasından yaklaşan tetikçi tarafından başından vurularak hayatını kaybetti.

AİLESİ HASTANELİK OLDU

Umarali Kuvvatov’un pilavdan zehirlenen eşi ile 8 ve 12 yaşlarında 2 oğluysa hastanede polis denetiminde tedavi altına alındı.

Kuvvatov suikastının aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro ile Terörle Şube Müdürlüğü’nden özel bir ekip kuruldu. Zehirli pilavı incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na teslim eden özel ekip, bölgedeki tüm güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olay gecesi bölgedeki cep telefonlarının trafiği de mercek altında. Tetikçinin beraberinde başkalarının olup olmadığı araştırılıyor. Polis ayrıca saldırganla birlikte ortadan kaybolan Süleyman isimli kişiyi arıyor.