İstanbul Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne canlı bombalı saldırı gerçekleşti. Kadın canlı bomba öldü, biri ağır iki polis memuru yaralandı.

Saldırı bugün 17:20 sıralarında Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşti. İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' diyerek şubeye gelen kadın canlı bomba üzerindeki bombayı patlattı. Polis memuru Kenan Kumaş ağır yaralanırken, ismi açıklanmayan bir polis de hafif yaralandı. Kadın canlı bomba olay yerinde öldü.

Çevrede duyulan patlama sesinin ardından, polis telsizlerinden, ikisi polis, biri kadın 3 kişinin yaralandığı anonsları geçti. Polislerden birinin ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ayrıca polis telsizinden tüm polis merkezleri ve ekiplerinin saldırılara karşı gerekli önlemleri almaları anons edildi.


Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının ardından İstanbul valisi Vasip Şahin açıklama yaptı.

Şahin şunları söyledi:

Şu anda sizlerle paylaşabileceğimiz bilgi şu: Kadın canlı bomba, turizm polisimizin olduğu büroya geliyor, içerde kendisini patlatıyor. 

Bir polis memurumuz ağır yaralı. Kenan Kumaş isminde. Her türlü müdahale yapılıyor hastanede. Bir polis memuru arkadaşımız da çok hafif yaralı. Canlı bomba da ölü durumda. Üzerindeki bombayı patlatarak içerde eylem yapıyor. Şu anda paylaşabileceğimiz bilgi şu. Kimlik tespiti hususunda da çalışmalar yapılıyor. 

Üzerindeki bombayı patlatıyor. İçeriye İngilizce konuşarak ‘cüzdanımı kaybettim’ bahanesiyle giriyor. Şimdilik bu kadar açıklamayla yetinelim. Saldırı 17:20 sıralarında oldu.