Esed, uçakları sınıra yaklaşmadan, vatandaşlar, “Suriye uçakları bombalama yapacak, paniğe kapılmayın, dışarı çıkmayın” şeklinde uyarılıyor. Bombalama esnasında Türk jetleri de Ceylanpınar semaların da görüldü. Esed güçleri, Ceylanpınar’a sıfır noktada komşu olan Rasulayn kentini bugünde bombaladı. Esed, son 3 gün içerisinde Rasulayn kentini toplam 7’kez bombalamış oldu.

Bombalama öncesinde Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü, tüm ekiplerini sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarırken, Kaymakamlık ise Belediye’nin ses sisteminde ilçe halkına, “Birazdan Suriye tarafından uçak saldırısı yapılacaktır. Halkımızın paniğe kapılmaması, sınır hattından uzak durması gerekmektedir. Halkımıza önemli duyurulur” şeklinde uyarı yapıldı.

Uyarıdan kısa bir süre sonra Esad güçlerine ait bir uçak, Rasulayn kentinin Batı kısmındaki tahıl depolarının bulunduğu alana 2 adet bomba bıraktı. Bombanın bırakıldığı noktalarda bölgenin büyük tahıl depoları bulunuyor. Bu esnada Türk jetleri ise Ceylanpınar semalarında göründü. İkinci bir uçak saldırısı yapılacağı uyarısına karşın, Suriye uçağı, Türk jetlerinin bölgeye gelmesini ardından bombalamayı gerçekleştiremedi.

Ceylanpınarlılar ise bombalama esnasında büyük panik yaşadılar.