Diyarbakır'da bulunan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na CASA nakliye uçaklarla çok sayıda asker indirildi. Bu arada son üç günden bu yana Türk savaş uçakları Suriye sınırında 4 kez keşif uçuşu yaptı.

Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili Merkez Üs olarak belirlenen Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'nci Ana jet Üssü'nde bugün hareketli anlar yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren askeri üsse peş peşe CASA uçakları indi ve Diyarbakır'a askeri personel sevkiyatı yapıldı.

Saat 15.00'a kadar devam eden sevkiyat kapsamında 7 CASA uçağı Diyarbakır'a geldi. Piste indikten sonra personeli indiren uçaklar, kısa bir bekleyişin ardından tekrar havalandı. Sevkiyat kapsamında Konya ve Ankara'da bulunan hava üslerinden Diyarbakır'a personel takviyesi yapıldığı da öğrenildi.

SURİYE SINIRINDA 4 KEZ KEŞİF UÇUŞU YAPILDI

Asker sevkiyatının tamamlanmasının ardından Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı pistinde uçak hareketliliği devam etti. Diyarbakır'dan kalkan uçakların Suriye sınırında yaptıkları keşif uçuşlarının da devam ettiği öğrenildi.

Suriye sınırına en yakın hava üssü olarak bilinen Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları son üç gün içerisinde Suriye sınırında toplam 4 kez keşif uçuşu yaptı. Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yapılan keşif uçuşlarına toplam 10 F-16 savaş uçağı katıldı. Keşif uçuşuna katılan 'Pars' ve 'Atmaca' filolarına bağlı savaş uçaklarının emniyetli bir şekilde üslerine döndükleri bildirildi.