Ankara, Suriye sınırında yaşanan olaylara sessiz kalmadı.

Gelişmelerin Türkiye'nin güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'ye bir kez daha nota verildiğini açıkladı.

İtalya'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, gazeteciler, Ceylanpınar'ın hemen karşısındaki Resulayn'da yaşanan olayları sordu.

Davutoğlu, "Meskun alanlara yapılan bu hava saldırısı nasıl bir rejim ile karşı karşıya olunduğunu göstermektedir. Bu rejimi hala mazur göstermek isteyenlerin görmek zorunda olduğu budur" dedi.

Resulayn'da sivil asker gözetmeden katliam yapıldığını, binlerce insanın Türkiye sınırına akın ettiğini aktaran Davutoğlu, "Uluslararası toplumun hala sessiz kalması, insanlık vicdanını zedelemektedir" dedi.

Türkiye hava sahası fiilen ihlal edilmemiş olsa dahi olayların Türkiye'nin güvenliğini tehdit eder nitelik taşıdığını söyleyen Davutoğlu, Suriye'ye uyarıcı bir nota verildiğini duyurdu.

Türkiye ayrıca gelişmeleri NATO ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşlarda kayda geçirdi.

Davutoğlu, bu olaylarda Güvenlik Konseyi'nin de sorumluluğunun bulunduğunu, buradaki ataletten cesaret alan Suriye rejiminin provokasyonlarını sürdürdüğünü ifade etti.