ADIYAMAN’ın Kâhta ilçesinde iddiaya göre 5 yaşındaki kız çocuğu A.T., 4 gün önce 17 yaşındaki F.I. tarafından taciz edildi. Polis önceki gece şüpheliyi yakalayıp Hürriyet Polis Merkezi’ne götürdü.

Şüphelinin yakalandığını öğrenen kızın yakınları ilçe merkezindeki Hürriyet Polis Merkezi’ne gitti. Kısa sürede sayısı 500’ü bulan kalabalık, şüphelinin kendilerine verilmesini isteyerek sloganlar attı.

Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına aldırmayan ve zorla içeri girmeye kalkan göstericilere biber gazıyla müdahale edildi. Kalabalıkta bulunanlar da polislere taşla saldırdı.

Bu sırada İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan görevlendirilen askerler ile Adıyaman’dan takviye polisler Kâhta’ya sevk edildi. Taşla saldıran kalabalık ile polis arasında yaşanan gerginlik sırasında sokaklar savaş alanına döndü.

Validen sağduyu çağrısı Bazı ev, işyeri ve otomobillerde hasar oluştu. Taşların isabet etmesiyle yaralanan bazı polis memurları hastanede ayakta tedavi edildi.

Polis, sokak aralarında kovalamaca sonucu kendilerine taşla saldıran 39 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Gerginlik üzerine Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Kâhta’ya geldi. Vali ile diğer yetkililerin sağduyu çağrısının ardından Kâhta’da hayat gece geç saatlerde normale döndü. Vali Sodan, “Huzur kenti Adıyaman’da böyle bir olayın yaşanmış olması hepimizi daha da üzdü” dedi.

Cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan F.I. gerginliğin sona ermesinin ardından zırhlı araçlar eşliğinde götürüldüğü adliyede tutuklandı. Şüpheli, yine zırhlı araçla Adıyaman Cezaevi’ne götürüldü.