Balyoz Davası kapsamında tutuklu bulunan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın da aralarında bulunduğu birçok sanık adli kontrol sitemi ile tahliye talebinde bulundu.

Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili Engin Alan, Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Muvazzaf Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Albay Hakan Büyük, Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Kurmay Albay Nedim Ulusan, Albay Ahmet Tuncer ve Kurmay Albay Mustafa Koç, Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, Albay Mehmet Koray Eryaşa, emekli Koramiral Lütfü Sancar, emekli Tümamiral Taner Balkış ve Tuğamiral Mustafa Karasabun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda sanık avukatı İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vererek adli kontrol hükümleri uygulanarak müvekkillerinin adli kontrol hükümlerinin uygulanarak tahliye edilmesini talep etti.

Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz ayrıca 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da bir dilekçe vererek Doğan’ın bu soruşturma kapsamında da adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesini istedi.

İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davası kapsamında tutuklu bulunan emekli Binbaşı Levent Bektaş ta Adli kontrol hükümleri kapsamında tahliyesini talep ederken Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Orgeneral Hasan Iğsız ile Tuğamiral Alaettin Sevim de avukatları aracılığı ile İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tahliye talebinde bulundular.

Odatv davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük de adli kontrol hükümleri doğrultusunda tahliye talebini içeren dilekçesini avukatları aracılığı ile İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesine sundu.
Bu davaların yanı sıra çete ve terör davaları kapsamında tutuklu bulunan birçok sanık tutuklu bulundukları mahkemelere başvurarak tahliye talebinde bulundular.Yeni yargı paketi doğrultusunda yapılan tahliye başvurularının önümüzdeki hafta içerisinde karara bağlanacağı öğrenildi.

ERGENEKON'DA TAHLİYELER HAFTAYA OLABİLİR

Ergenekon davası kapsamında mahkeme heyeti tahliye taleplerini değerlendirmeyerek duruşmayı 9 Temmuz Pazartesi gününe erteledi.