İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin tutuklu yargılanan Abdullah Uçmak hakkında, ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçlarından 4 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırının faili olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Uçmak hakkında, davaya ilişkin duruşmalarda söylediği sözler nedeniyle ''hakaret'' ve ''tehdit'' suçlamalarıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
Hazırlanan iddianamede, Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Uçmak'ın, 25 Ocak'ta görülen duruşmada, Tatlıses ile aralarındaki eski husumet nedeniyle, ''İnsanlar için Allah tarafından görevlendirilen üç melekten ilki Azrail'' sözlerini kullanarak, ''tehdit'' suçunu işlediği belirtildi.
Aynı duruşmada Uçmak'ın, Tatlıses'e yönelik ''hakaret'' suçunu da işlediği anlatıldı.
İddianamede Uçmak'ın, ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçlarından 9,5 ay ile 4 yıl 4 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istendi.
İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde Uçmak, Tatlıses'e saldırı davasının yanında ''tehdit'' ve ''hakaret'' suçlarından da yargılanacak.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na 4 Haziran'da gelen İbrahim Tatlıses, bu soruşturma kapsamında ''müşteki'' sıfatıyla savcılığa ifade vermişti.