Tarsus’ta oturan Ö.S. (18) adlı kız, Mersin’de oturan A.A. (25) ile internette tanıştı. Tanıştığı kişi, Ö.S.’ye bir ay önce boş bir arazide tecavüz edip cep telefonuna kayıt yaptı. A.A., Ö.S.’nin çıplak görüntülerini internette yayınlama tehdidiyle defalarca birlikte oldu. En son olarak A.A., şantajla Ö.S.’nin telefonunda olan kuzeni A.A. (11) isimli kızla kendisini tanıştırmasını istedi. A.Y. isimli kızla tanışan A.A. kızı Mersin’e götürüp burada sarkıntılık yaptı.

Şantajlardan bıkan Ö.S. ve kuzeni A.A., polise başvurdu. Kuzen A.A.’yı görüntüleri ağabeyine göndermekle tehdit eden A.A. 1500 TL para istedi. Parayı vereceğini bildiren A.A., A.A.'nın Tarsus’a gelmesini istedi. Tarsus’ta Sunay Atilla üstgeçidi altında buluşmak isteyen A.A., kızın gelmesini bekledi. Kızın verdiği eşgal üzerinde çevrede tedbir alan polisler, şüpheli A.A. kıskıvrak yakaladı. Üzerini arama yapan polisler, A.A. üzerinde geciktirici ilaç bulurken, cep telefonunda internetten indirilmiş porno filmler buldu.

Gözaltına alınan A.A. sorgunun ardından adliyeye sevk edildi. A.A. ‘tecavüz’, ‘çocuğa cinsel istismarı’ ve ‘şantaj’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın mağduru Ö.S. ve A.A. ise korumaya alınarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor.