İzmir'de oturan G.K., 2009 yılında girdiği üniversite sınavı sonrası Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü kazandı. Bölümünde başarılı bir öğrenci olan G.K.'nın hayatı, 2010 yılı Kasım ayında yaşadığı acı olay nedeniyle kabusa döndü. Şanlıurfa'da arkadaşlarının aracılığıyla tanıştığı S.Y. adlı kişinin, kendisini tabanca zoruyla kaçırdığını öne süren G.K., "Otomobilde bana tecavüz etti. Daha sonra cep telefonunu çıkartıp, beni ölümle tehdit etti ve ilişkiye kendi rızamla girdiğimi söylememi istedi. Yapabileceğim bir şey yoktu. Mecburdum öyle söylemeye. Daha sonra beni eve bıraktı. Eğer birine yaşananlardan söz edersem de beni bulup öldüreceğini söyledi" diye konuştu.

Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan genç kız, karakola başvurup şikayetçi olduğunu dile getirdi. Olayla ilgili ifade verdikten sonra İzmir'deki ailesinin yanına döndüğünü belirten G.K. şunları anlattı:

"Okulumda başarılı bir öğrenciydim. Tecavüz olayının ardından şikayetimden vazgeçmem için tehdit etmeye başladılar. Telefonla sürekli tehdit alıyordum. İzmir'e ailemin yanına döndüm. Başıma gelen olay nedeniyle ailemin de psikolojisi bozuldu. Bir yıl boyunca ölüm korkusu nedeniyle Şanlıurfa'ya dönemedim. Bana tecavüz eden kişi de mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalınca, kaydımı dondurmak zorunda kaldım."

OKUMAK İÇİN YARDIM İSTİYOR

Harran Üniversitesi'ne gidemediğini ve kaydının Ege Bölgesi'ndeki bir üniversiteye yapılması için Rektörlük ve Başbakanlık dahil çok sayıda yerden yardım istediğini, ancak kimsenin yardım etmediğini belirten G.K. sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrenimime devam etmek zorundaydım. Sonunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptım. Burada 2'nci sınıfı tekrar okumak zorunda kaldım. Ancak 2'nci dönemi maddi sıkıntılar nedeniyle harçları yatıramayınca okuyamadım. Tam bir yılım boşa gitti. Aydın'da yapamadım. Denizli'ye geldim. Burada Pamukkale Üniversitesi'nde okumak istiyorum, ancak Adnan Menderes Üniversitesi senatosunun karar alması gerekiyormuş. Bu karar alınmazsa, bu yılım da boşa geçecek. Bana destek olunmasını istiyorum. Olayın üzerinden neredeyse iki yıl geçti, ancak hala uyurken rüyalarıma giriyor. Bana kimse sahip çıkmıyor. Babam annemden boşandığı için bizimle ilgilenmiyor, annem de hasta. Lütfen sesimi duysunlar."

YURTTAN ATTILAR

Misafir öğrenci olarak Denizli'de Pamukkale Üniversitesi kampusündeki Kredi Yurtlar Kurumu'nda kaldığını ifade eden G.K., hiçbir gerekçe gösterilmeden dün akşam saatlerinde yurttan da atıldığını ve bu nedenle İzmir'deki annesinin yanına dönmek zorunda kaldığını belirtti. Genç kız, eğitimini tamamlayıp meslek sahibi olduktan sonra hasta annesine bakmak istediğini söyledi.