Cenazede Mehmet Başören’in yakını 32 yaşındaki Kadriye Ergen, kayıp 10 kişi arasında babası ve yeğeni de bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti’li Mithat Gülşen’e, "Her an göçebilir demesini biliyorsunuz, niye ilgilenmediniz" diyerek tepki gösterdi. "Hepsiyle ilgilendim, benim de canım gitti" diyen Başkan Gülşen, gözyaşlarını tutamadı.

Çaycuma İlçesi girişindeki Çaycuma Köprüsü’nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle Filyos Çayı’na düşen minibüs dün akşam saatlerinde köprünün yaklaşık 250 metre altında Filyos Çayı’nda saplandığı yerde bulundu. Kıyıdan yaklaşık 5 metre açıkta dipte oluşan 1 metre civarındaki çukura düştüğü saptanan minibüs, yaklaşık 5.5 saat süren çalışmayla çaydan çıkarıldı. Taklalar atarak sürüklenirken çayda yer yer bulunan kayalara çarptığı için hurda yığını haline gelen ve yolcu kapısı yerinden kopup sürüklenen minibüsün sürücüsü evli ve 3 çocukbabası İsmail Örenbaş, emekli madenci evli 5 çocuk babası Mehmet Başören ile emekli madenci evli ve 4 çocuk babası Alim Başören’in cesetleri çıkarıldı.

3 kişinin cenazesi, sabah otopsinin ardından Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yolgeçen Köyü Başörenler Mahallesi’ne götürüldü. Tabutların üzerinde ceketleri ve şapkaları bulunan 3 cenaze, köy camisinin avlusuna yan yana konuldu. Cenaze namazına Vali ErolAyyıldız, Kaymakam Hasan Yaman, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşen, köylüler ve yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı.

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Cenaze namazını kıldıran Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Allah yolunda ölenlerin yanında, depremde, afetlerde ölenlerin de şehit olduğunu söyledi. Cenazeler, namazın ardından Başörenler Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Bu sırada ölenlerin yakınları gözyaşı döktü. Olaydan 43 saat sonra cesedi bulunan Meryem ve minibüsten cesedi çıkan Mehmet Başören çiftinin yakını 32 yaşındaki Kadriye Ergen, halen kayıp 10 kişi arasında babası Kemal ve yeğeni Sezgin Gülşen de bulunan Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e tepki gösterdi. Kadriye Ergen’in, "’Her an göçebilir demesini biliyorsunuz, niye ilgilenmediniz? Sizin ağlamanız boşuna. Niye bu kadar ihmalkarsınız" diye tepki gösterdi. Bu sözler karşısında gözyaşlarını tutamayan Başkan Gülşen, "Ben o kadar hizmet verdim. Hepsiyle ilgilendim. Benim de canım gitti. Babamın öldüğü kaldığı belli değil" diye konuştu. Belediye görevlileri ve diğer yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Kadriye Ergen’e, bazı vatandaşlar ise "Sen şov yapıyorsun" diye çıkıştı.

Bu sırada İsmail Örenbaş’ın kızkardeşi Yüksel Örenbaş da "O benim sadece ağabeyim değil, aynı zamanda babamdı. Bana babalık yapıyordu" diyerek gözyaşı dökerken fenalaştı. Yüksel Örenbaş’a yakınları müdahale etti.

Mehmet Başören’in cenazesi, faciadan 2 gün sonra cesedi bulunan eşi Meryem Başören’in mezarının yanında, Alim Başören ve İsmail Örenbaş da aynı mezarlıkta toprağa verildi.