Hastanede tedavisi devam eden 3 çocuklu Emine Özmen’in annesi Adalet Coşkun, işsiz damadının kızını fuhuş yaptırmaya zorladığını, kabul etmeyince de öldürmeye kalkıştığını öne sürdü.

İddiaya göre daha önce iki kez ayrılıp barışan kuaför Emine Özmen, bir ay önce eşinden şiddet gördüğü için kızı 13 yaşındaki S. ve 3 yaşındaki A.’yı yanına alıp, annesi Adalet Coşkun’un yanına döndü. Oğulları M. ise babası İlker Erkan’ın yanında kaldı. Taksi şoförü İlker Ekran, oğlu M.’nın aracılığıyla terk eden eşine "Barışalım, seni istiyorum. Benden ayrı kalırsan sonun iyi olmaz" haberler gönderdi. Emine Özmen ise barışma isteğine olumsuz cevap verdi.

İlker Ekran, 11 Mayıs akşamı alkol alıp, merkez Seyhan İlçesi’nde kayınvalidesinin evine geldi. Emine Özmen’e seslenip, konuşmak istediğini söyleyerek dışarı çağırdı. Komşuların rahatsız olacağını düşünen Emine Özmen, İlker Ekran’la oturdukları binanın ikinci kat merdiveninde buluştu. Barışma isteğini yineleyen İlker Ekran, ısrarlarının sonuçsuz kalması üzerine öfkelendi. Cebinde taşıdığı bıçağı çeken İlker Ekran, genç kadının karın bölgesine peş peşe 9 bıçak darbesi vurup, kaçtı. Kanlar içinde çığlıklar atan Emine Özmen’in yardımına annesi Adalet Coşkun ve komşuları koştu. Çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürülen Emine Özmen, ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Böbrek, mide ve bağırsakları parçalanan Emine Özmen, burada ameliyata alındı.

Olay yerinden kaçan İlker Ekran, kısa süre sonra olayda kullandığı bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İlker Ekran, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Genel Cerrahi Servisi’nde yoğun bakıma alınan ve yaşam mücadelesini sürdüren Emine Özmen’in annesi Adalet Coşkun, "Kızımı 13 yaşındayken zorla kaçırdı. O yaştaki kızla evlendi. 3 çocukları oldu, ama 16 yıl boyunca hep asalak gibi sırtından geçindi. Kızım çalıştı o parasını yedi. Şimdi de fuhuş yaptırmak istiyordu. Kızım kabul etmeyip ayrılınca öldürmeye kalkıştı" diye konuştu.

KORUNMA İSTİYOR

Enfeksiyon kapma riski nedeniyle tedavisi yoğun şekilde devam eden Emine Özmen ise "Devletin beni korumasını istiyorum. Tutuklanıp cezaevine gitmesine rağmen oradan kardeşleri aracılığıyla haber gönderip ’Bu iş bitmedi, çıkınca mutlaka öldüreceğim’ tehditlerinde bulunuyormuş. Hayatım tehlikede. Hastaneden çıkınca korunmak için resmi başvurumu yapacağım" diye yardım istedi.