Marmaris'te özellikle öğle saatlerinde etkisi artıran sıcak hava ile nem, vatandaşların ve turistlerin plajlara akın etmesine neden oldu. Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı ve İçmeler sahillerinde şezlonglara uzanarak güneşlenen turistler sık sık denize girerek serinlemeye çalıştı.

Uzunyalı'da aşırı sıcak yüzünden sudan çıkmak istemeyen bazı Rus turistlerin denize masa kurdurdukları dikkati çekti. Bellerine kadar suyun içinde bekleyen ve zaman zaman yüzen turistler, daha sonra masalarındaki soğuk içecekleri yudumladı. Plajda görevli garsonlar da sık sık denize girerek turistlere servis yaptı.

Sıcak nedeniyle Marmarisliler, mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmamayı tercih ederken, ilçe merkezindeki bazı termometreler 47 dereceyi gösterdi. Termometrelerdeki 47 rakamını gören turistler, derecinin önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu arada, Marmaris-Datça Karayolu'nun Armutalan beldesi mevkisinde asfaltın bazı kısımlarının sıcak nedeniyle eridiği gözlendi. Sürücüler kayganlaşan yolda kazaya sebebiyet vermemek için araçlarıyla dikkatli bir şekilde yol aldı.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıkların önümüzdeki günlerde birkaç derece azalacağını, ancak yine de etkisini sürdüreceğini belirtti.